Iberico Burger

Ik ben dol op burgers en het klinkt stom, maar de kleintjes op mini brioches vind ik opheerlijk. Zo'n giga burger is lekker op z'n tijd, maar iets verfijnder is ook feest. Het is zo'n smaakbom namelijk! Wij hebben dan ook regelmatig het verzoek om deze luxe broodjes hamburgers bij cateringpartijen. Kun je er immers nog iets naast eten!!

Bert-Jan Lantinga

Wat is een Iberico burger?

Een Iberico burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Door de fijne structuur en rijke marmering smelt het vlees letterlijk op je tong. Of je nu gaat voor een klassieke bereiding op de BBQ of hem juist serveert met een luxe briochebroodje en truffelmayonaise, de Iberico burger tilt jouw maaltijd naar een hoger niveau. Heaven on a bun! 

Iberico varkensvlees

Iberico varkens - Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke nootachtige smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet. Echt een keer iets anders dan de 'geeikte' beefburgers en vers bereid in eigen slagerij door onze Meesterslagers.

Bereiding Iberico Burger

De bereiding van een Ibérico burger is lean-en-mean en ook een Iberico burger hoef je niet volledig doorbakken te eten. Een prachtige smaakcombinatie vind je in het volgende recept: 

Iberico Burger met camembert en gegrilde appel

Iberico burger kopen bij The Butchery 

Iberico burger kopen vanuit huis? Kan gewoon! Onze Meesterslagers maken de Iberico burgers vers in eigen slagerij en die worden vervolgens supervers ingevroren in een shockfreezer (binnen een uur diepgevroren) voor optimaal kwaliteitsbehoud. We leveren in heel Nederland en België en als je voor 11.00 bestelt, heb je dezelfde avond je vlees al in huis! Vooruit bestellen kan ook, want de leverdag kies je zelf. De Iberico burgers kunnen bovendien zo weer de vriezer in, zo heb je altijd iets in huis.

Iberico burgers online bestellen doe je dus online bij The Butchery. 

Snelle bereidingswijze Iberico burger

Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of ghee
Sous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen

Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina

Een mooie foodpairing smaakcombinatie vind je bijvoorbeeld in het volgende recept: 

Iberico Burger met camembert en gegrilde appel

Ingredienten

varkensvlees, specerij [paneermeel (TARWEmeel, zout, gist), zout, glucosestroop, antioxidant: E300] (GLUTEN)

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 974.71
Energie (kcal) 233.18
Vet (g) 16.05
Verzadigd vet (g) 6.38
Koolhydraten (g) 4.29
Suikers (g) 0.30
Vezels (g) 0.39
Eiwitten (g) 17.66
Zout (g) 1.05

Iberico Burger

Malse Iberico burger van het befaamde Spaanse Iberico varken.

check-circle Morgen in huis

+ Broodjes (kies gewenste aantal in checkout)

+ 2,99 | 2x Briochebun zwart [voor 140-200g burgers]
+ 2,99 | 2x Briochebun groen [voor 140-200g burgers]
+ 3,99 | 4x briochebun zwart small [voor 100g burgers]
+ 3,99 | 4x briochebun rood small [voor 100g burgers]

+ Toppings & musthaves

+ 8,99 | Shabu buikspek Iberico 2mm slices [200 gram]
+ 12,99 | Pulled beef [400 gram]
+ 12,99 | Vlaamse stoof [400 gram]
+ 51,00 | Big Green Egg Cast Iron grill pers
+ 3,99 | 100 gram Butchery's seasalt flakes
+ 10,50 | Croix Valley private stock BBQ sauce [354 gram]
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Mobile Image

Ik ben dol op burgers en het klinkt stom, maar de kleintjes op mini brioches vind ik opheerlijk. Zo'n giga burger is lekker op z'n tijd, maar iets verfijnder is ook feest. Het is zo'n smaakbom namelijk! Wij hebben dan ook regelmatig het verzoek om deze luxe broodjes hamburgers bij cateringpartijen. Kun je er immers nog iets naast eten!!

Bert-Jan Lantinga

Malse Iberico burger van het befaamde Spaanse Iberico varken.

Sauzen voor bij je burger

Croix Valley Private Stock BBQ Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Rhubarbecue Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
Croix Valley Sweet N Smokey Competition BBQ Sauce -fles 354g
10,50
check-circle Morgen in huis
SBR Honey Chipotle
4,95
check-circle Morgen in huis
SBR Original
4,95
check-circle Morgen in huis

Altijd handig bij je burger

Smoking Chunks Oak Keij
9,95
check-circle Morgen in huis
Aanmaakblokjes
17,95
check-circle Morgen in huis

Bijpassende recepten

Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
Recept bekijken Bekijk
Meest gekocht
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49
Burgerbun Brioche Black
check-circle Morgen in huis
2,99
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99