Iberico Burger

Iberico burgers van het befaamde Spaanse Iberico varken.

Lees meer
Pas Iberico Burger aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!

Productinformatie

Wat is een Iberico Burger?

Een Iberico Burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Heaven on a bun!

Iberico varkens

Iberico varkens - Cerdo Ibérico -  zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het écht werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet.


Bereidingswijze

Een Iberico burger kan in de pan of op de BBQ/Grill en heeft weinig nodig. Het vlees heeft van zichzelf een nootachtige smaak en dat is júist wat Iberico zo bijzonder maakt. De burgers zijn niet groot, dus gaar niet te lang door. Helemaal doorgebakken is nergens voor nodig!


Butcher's Notes

Ja, ik houd van burgers en het klinkt stom, maar de kleintjes op mini brioches vind ik heerlijk. Zo'n giga burger is lekker op z'n tijd, maar iets verfijnder is ook feest. Het is zo'n smaakbom namelijk! Wij hebben dan ook regelmatig het verzoek om deze luxe broodjes hamburgers bij cateringpartijen. Kun je er immers nog iets naast eten!!


Wat vind je van dit product?