JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een Iberico burger is een hamburger van het übersmaakvolle Spaanse Iberico varken. Een hamburger van mooi varkensvlees is sowieso lekker sappig, maar vanwege het intramusculaire vet waar het Ibérico varken om bekend staat, is een Ibérico burger echt een klasse apart. Mooi doorregen met vet en de nootachtige smaak (vanwege de kilo's eikels die dit varkensras naar binnen werkt) geeft bovendien nog een extra dimensie aan de Iberico burger. Door de fijne structuur en rijke marmering smelt het vlees letterlijk op je tong. Of je nu gaat voor een klassieke bereiding op de BBQ of hem juist serveert met een luxe briochebroodje en truffelmayonaise, de Iberico burger tilt jouw maaltijd naar een hoger niveau. Heaven on a bun!
Iberico varkens - Cerdo Ibérico - zijn afkomstig uit het zuiden van Spanje. We hebben het hier over één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Iberico varkens leven buiten en eten grassen, kruiden, wortels en soms olijven. In de gortdroge zomertijd worden ze bijgevoerd met graan, maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de kurk- en steeneiken uit de omgeving vallen. Want juist die eikels geven Iberico vlees die karakteristieke nootachtige smaak. In die periode eten de Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. Het vlees van Ibérico varkens is kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico burgers zijn dan ook burgers die je niet dagelijks eet. Echt een keer iets anders dan de 'geeikte' beefburgers en vers bereid in eigen slagerij door onze Meesterslagers.
De bereiding van een Ibérico burger is lean-en-mean en ook een Iberico burger hoef je niet volledig doorbakken te eten. Een prachtige smaakcombinatie vind je in het volgende recept:
Iberico Burger met camembert en gegrilde appel
Iberico burger kopen vanuit huis? Kan gewoon! Onze Meesterslagers maken de Iberico burgers vers in eigen slagerij en die worden vervolgens supervers ingevroren in een shockfreezer (binnen een uur diepgevroren) voor optimaal kwaliteitsbehoud. We leveren in heel Nederland en België en als je voor 11.00 bestelt, heb je dezelfde avond je vlees al in huis! Vooruit bestellen kan ook, want de leverdag kies je zelf. De Iberico burgers kunnen bovendien zo weer de vriezer in, zo heb je altijd iets in huis.
Iberico burgers online bestellen doe je dus online bij The Butchery.
Grillen/bakken: 5 minuten voor rosé [inclusief draaien] in olie, roomboter of gheeSous vide: 1 uur op 52C en dan afgrillen
Kijk voor bijzondere bereidingswijzen en BBQ bereidingen op onze receptenpagina
Een mooie foodpairing smaakcombinatie vind je bijvoorbeeld in het volgende recept:
Gemiddelde eter: 140 gram (1 burger)