SPAARPUNTEN AL INGELEVERD? | Lees Meer

Rollades

Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren
  1. Kipdijfiletrollade scharrel
  2. -30% procureurrollade livar
    Procureur Rollade LIVAR
  3. Kiprollade Scharrel (van filet)
  4. Kiprollade Polderhoen
  5. Halfom rollade Blonde d'Aquitaine/Livar
    Halfom rollade Blonde d'Aquitaine/Livar
Bekijken als Grid List

7 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is een rollade?

Een rollade is een opgerold stuk vlees dat bij elkaar wordt gehouden door slagerstouw. Rollade wordt vaak traditioneel gegeten bij speciale gelegenheden, zoals kerst en verjaardagen met meerdere mensen aan het diner. Maar rollade is ook een typisch zondagsgerecht, want het is perfect voor te bereiden en wordt zowel warm als koud gegeten. Heel dungesneden kun je rollade zelfs als broodbeleg eten. Er zijn tig varianten van rollade, waaronder procureurrollade, lenderollade, varkensfiletrollade, kipdijrollade, etc.

De definitie van rollade volgens Wikipedia: Een rollade is een vleesgerecht waarbij verschillende gekruide plakken vlees om elkaar heen worden gedraaid.Een rollade rollen en opknopen is een typisch ambachtelijke slagersklus. Rollades uit de industrie komen vaak in een netje.

Rollade braden

Hoe lang moet een rollade braden? Dat is afhankelijk van de dikte van het vlees, maar gemiddeld kun je zo’n 4 minuten aanhouden. Het vlees moet rondom helemaal goudbruin zijn, voordat het de oven in gaat. Sowieso braad je de rollade dus eerst aan in een stevige pan en vervolgens gaar je de rollade in eigen bakvet een ovenschaal verder in een voorverwarmde oven. Het best is om hiervoor een kernthermometer te gebruiken. In onderstaande film van Butchery’s One Minute Grill Academy legt onze chef Ruben Meijboom in een notendop uit, hoe je een rollade het best kunt klaarmaken.  

Wat eet je bij rollade?

Zoals het een klassiek braadstuk betaamt, komt rollade top uit de verf met bijvoorbeeld gegrilde groenten en aardappelen (gratin, gepoft, gebakken, gekookt, wat je lekker vindt). Een fijne saus

Maar zoals gezegd, kun je rollade ook heel fijn koud of lauwwarm eten met een sausje erbij, bijvoorbeeld op de zondagmiddag. Of tussen een broodje met honingmosterdsaus en heel dun gesneden zelfs als broodbeleg!

Rollade online kopen?

Een rollade online kopen is tegenwoordig de normaalste zaakvan de wereld. Je kiest je favoriet, plaatst je bestelling, kiest je gewenste afleverdatum (voor kerst is uiterlijke leverdatum 20 december) en plaatst je bestelling. Wij leveren je rollade en eventuele overige producten op de door jou gekozen leverdatum tussen 17.00 - 22.00 quickfrozen (supervers ingevroren op lage temperatuur) bij je thuis. Voor 11.00 besteld = zelfs dezelfde avond al in huis!

Runderrollade online bestellen?

Lenderollade, chuck eye rollade, rosbief rollade of Butchery Braadrollade van Black Angus USA: de mooiste runderrollades bestel je eenvoudig online. Kies je favoriet en onze slagers maken 'm vers voor je klaar. Handgeknoopt uiteraard. Vervolgens sturen we hem quickfrozen - met behoud van alle voedingswaarden - naar je op. Makkelijker wordt het niet. 

Rollade op tafel met kerst?

Dat is altijd een goed idee! Een rollade is heerlijk feestelijk en we hebben ze in alle soorten in maten. Runderrollade, procureurrollade, varkensfiletrollade, porchetta of kiprollade: voor iedereen zit er wel iets tussen.