Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus
BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS
De runder lenderollade is een verfijnde en smaakvolle rollade gemaakt van de lende van het rund, ook wel entrecote genoemd. De lenderollade is onze bestverkochte runderrollade en ideaal voor speciale gelegenheden!
DE RUNDERLENDE
De runderlende, ook wel bekend als entrecote is een klassiek en populair stuk vlees dat afkomstig is uit dunne lende van het rund die zich op zijn rug bevindt. Het is een mals stuk vlees met een mooie vetlaag aan de buitenkant, wat zorgt voor extra sappigheid en smaak tijdens het bereiden. De lende rollade van het Black Angus rund bevat ook nog eens een mooie hoeveelheid intramusculair vet wat tijdens het bakken door het vlees heen smelt. Dit zorgt voor nog extra smaak en sappigheid! De rollade is door onze meesterslagers gekruid en met de hand geknoopt, zodat je hem zonder al te veel moeite op tafel kan zetten!
NEBRASKA PRIME
Deze Black Angus Lenderollade komt van graangevoerde Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, ofwel Nebraska Prime. Velen vinden dit het beste van het beste als het om rundvlees gaat. Het vlees is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige toevoegingen: rundvlees zoals rundvlees bedoeld is. De veehouders van raszuiver Black Angus dienen zich te houden aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’. Dit is een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De Nebraska Prime leven erg vrij en kunnen grazen op uitgestrekte weiden. De runderen krijgen enkel en alleen plantaardige voeding (gras, mais en granen), waardoor ze op een natuurlijke en gezonde wijze opgroeien. Hier zit veel tijd in, maar daar krijg je een hoop voor terug. De beter je met de dieren omgaat, de beter de kwaliteit van het vlees. Dit zit bij Black Angus USA runderen wel goed!
BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS ONLINE BESTELLEN
Voor het bestellen van een lende rollade van het Black Angus rund ben je bij The Butchery aan het juiste adres! Het bestellen is erg makkelijk: als je voor 11 uur besteld heb je het dezelfde avond nog in huis. Komt dit toch niet helemaal goed uit? Geen zorgen, je kan gemakkelijk een ander moment kiezen. Al ons vlees wordt door onze meesterslagers zorgvuldig getrimd voor de perfecte verhouding tussen vlees en vet, wat zorgt voor optimale kwaliteit. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt verzonden, zodat deze kwaliteit tijdens het transport behouden blijft!
Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur
Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.
Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingrediënten
rundvlees 98%, rolladekruiden [zout 79%, specerij 15% [koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chili], kruidnagel 3%, additief [glucosestroop, zout, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301]]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 743.72 |
Energie (kcal) | 177.92 |
Vet (g) | 10.05 |
Verzadigd vet (g) | 4.81 |
Koolhydraten (g) | 0.15 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.11 |
Eiwitten (g) | 21.71 |
Zout (g) | 1.64 |
Butchery's Lenderollade (entrecote) Black Angus
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS
De runder lenderollade is een verfijnde en smaakvolle rollade gemaakt van de lende van het rund, ook wel entrecote genoemd. De lenderollade is onze bestverkochte runderrollade en ideaal voor speciale gelegenheden!
DE RUNDERLENDE
De runderlende, ook wel bekend als entrecote is een klassiek en populair stuk vlees dat afkomstig is uit dunne lende van het rund die zich op zijn rug bevindt. Het is een mals stuk vlees met een mooie vetlaag aan de buitenkant, wat zorgt voor extra sappigheid en smaak tijdens het bereiden. De lende rollade van het Black Angus rund bevat ook nog eens een mooie hoeveelheid intramusculair vet wat tijdens het bakken door het vlees heen smelt. Dit zorgt voor nog extra smaak en sappigheid! De rollade is door onze meesterslagers gekruid en met de hand geknoopt, zodat je hem zonder al te veel moeite op tafel kan zetten!
NEBRASKA PRIME
Deze Black Angus Lenderollade komt van graangevoerde Noord-Amerikaanse Black Angus runderen, ofwel Nebraska Prime. Velen vinden dit het beste van het beste als het om rundvlees gaat. Het vlees is volledig natuurlijk en bevat geen kunstmatige toevoegingen: rundvlees zoals rundvlees bedoeld is. De veehouders van raszuiver Black Angus dienen zich te houden aan de richtlijnen van ‘Non Hormone Treated Caddle’. Dit is een waarborg dat de dieren geen hormonen, preventieve antibiotica of dierlijke grondstoffen toegediend krijgen. De Nebraska Prime leven erg vrij en kunnen grazen op uitgestrekte weiden. De runderen krijgen enkel en alleen plantaardige voeding (gras, mais en granen), waardoor ze op een natuurlijke en gezonde wijze opgroeien. Hier zit veel tijd in, maar daar krijg je een hoop voor terug. De beter je met de dieren omgaat, de beter de kwaliteit van het vlees. Dit zit bij Black Angus USA runderen wel goed!
BUTCHERY’S LENDEROLLADE BLACK ANGUS ONLINE BESTELLEN
Voor het bestellen van een lende rollade van het Black Angus rund ben je bij The Butchery aan het juiste adres! Het bestellen is erg makkelijk: als je voor 11 uur besteld heb je het dezelfde avond nog in huis. Komt dit toch niet helemaal goed uit? Geen zorgen, je kan gemakkelijk een ander moment kiezen. Al ons vlees wordt door onze meesterslagers zorgvuldig getrimd voor de perfecte verhouding tussen vlees en vet, wat zorgt voor optimale kwaliteit. Het vlees wordt quickfrozen en vacuümverpakt verzonden, zodat deze kwaliteit tijdens het transport behouden blijft!
Een entrecote-, lende- of ribeyerollade is een feestelijk braadstuk die je op verschillende manier kunt klaarmaken. Hieronder vind je een handige guideline. Scroll erdoorheen en kies je bereidingswijze!
Entrecote-, Lende- of ribeyerollade low and slow bereiden (aangrillen & doorgaren)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen vantevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven voor op 120C voor mooie doorgaring en de pan of grill tot maximale hitte
Bak of grill het vlees rondom bruin in een grote pan met boter of op de grill totdat het helemaal bruin is en de eventuele vetrand lekker crunchy
Verplaats het vlees naar de voorverwarmde oven, leg de gebakken steak op in een ovenschaal en doe het bakvet er bij in.
Tijd: gebruik het onderstaande schema voor je eigen planning, deze tijden zijn indicatief.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
Rare 52C
Medium rare 54C
Medium 57C
Rose/Welldone 62C
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 2 uur
Reversed sear Entrecote-, Lende- of ribeyerollade (garen & afgrillen)
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm de oven of bbq voor op 60C.
Gaar het vlees tot de onderstaande kerntemperaturen -2 graden. De laatste 2 graden komen erbij tijdens het afgrillen.
Grill of bak het vlees rondom bruin en crunchy totdat de gewenste kerntemparatuur is bereikt.
Meet bij deze vleessoorten altijd de kerntemperatuur. Gebruik de tempraturen uit het schema.
Rusten: laat het vlees 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid het vlees na het aanbakken of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Kern eindtemperaturen
-Rare 52C (rund, kalf)
-Medium rare 54C (rund, kalf)
-Medium 57C (rund, lam, kalf)
-Rose/welldone 62C (lam)
Houd rekening met een totale bereidingstijd van 3 uur.
Bereiding lende-, entrecote of ribeyerollade Sous Vide
Plan vooruit, ontdooi het vlees een paar dagen van tevoren (of een paar uur in koud water) en haal het 5uur van tevoren uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
Verwarm het warm waterbad voor zodat de onderstaande tijden kloppen. Zorg voor een dichte vacuumzak (eventueel kun je zelf de steaks al kruiden en opnieuw vaccumeren. Maar normaal gesproken kan de verpakking zo in het warm waterbad.
Tijd, stel de sous vide stick in volgens het onderstaande schema. Als het vlees nog bevroren is tel er dan 1uur bij op.
Grill de steak in een pan of op de bbq goudbruin, je kunt ook een brander gebruiken, door het afgrillen of branden stijgt de temperatuur niet meer.
Rusten, laat de steak 10 minuten rusten voor het aansnijden/ serveren.
Kruid de steak pas halverwege of achteraf met peper en zout of rub naar keuze
Instelwaarde sous vide stick voor runderrollade
Rare: 52C in 3 uur
Medium/Rare: 54C in 3 uur
Medium: 57C in 3 uur
Ingrediënten
rundvlees 98%, rolladekruiden [zout 79%, specerij 15% [koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chili], kruidnagel 3%, additief [glucosestroop, zout, zuurteregelaar: E500, stabilisator: E262, E331, antioxidant: E301]]Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 743.72 |
Energie (kcal) | 177.92 |
Vet (g) | 10.05 |
Verzadigd vet (g) | 4.81 |
Koolhydraten (g) | 0.15 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.11 |
Eiwitten (g) | 21.71 |
Zout (g) | 1.64 |