Varkensfiletrollade LIVAR

Wat is een varkensfiletrollade?
Een varkensfiletrollade wordt geknoopt van de varkensfilet. Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. De varkensfilet is fijn van draad, niet vet en toch erg lekker, mits goed bereid!
De varkensfiletrollade is op verschillende manieren te bereiden. Braad de rollade in de pan, schuif hem na het aanbraden in de oven of leg hem op de barbecue. De varkensfiletrollade is ready to eat wanneer de kern een temperatuur heeft bereikt van 65 graden.
Bereiding in de pan:
Braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur, wanneer de rollade mooi dichtgeschroeid is, draai het vuur omlaag en laat de rollade op laag vuur een temperatuur bereiken van 65 graden.
Bereiding in de oven:
Verwarm de oven voor op 150 graden, braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur in de pan en schuif hem vervolgens in een braadslede in de oven. Vergeet niet om de rollade regelmatig met braadvet te overgieten!
Qua tijden kan je ongeveer 25 minuten per 500 gram aanhouden. Hou alleen wel goed de kerntemperatuur in de gaten van de rollade, want met een kerntemperatuur van 65 graden is de varkensfiletrollade het lekkerst!
Bereiding op de BBQ:
Een rollade op de barbecue? Ja hoor, dit kan echt. Je hebt alleen wel een barbecue met deksel nodig. Zorg dat de barbecue een constante temperatuur van 150 graden bereikt, vervolgens schroei je de rollade op het directe deel (direct boven de kolen) dicht en verplaats daarna de rollade naar het indirecte gedeelte van de barbecue (niet direct boven de kolen) om de rollade te garen tot een kerntemperatuur van 65 graden.
Ingredienten
varkensvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
Varkensfiletrollade LIVAR
Schrijf een review
Varkensfiletrollade LIVAR
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
- Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
Wat is een varkensfiletrollade?
Een varkensfiletrollade wordt geknoopt van de varkensfilet. Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. De varkensfilet is fijn van draad, niet vet en toch erg lekker, mits goed bereid!
De varkensfiletrollade is op verschillende manieren te bereiden. Braad de rollade in de pan, schuif hem na het aanbraden in de oven of leg hem op de barbecue. De varkensfiletrollade is ready to eat wanneer de kern een temperatuur heeft bereikt van 65 graden.
Bereiding in de pan:
Braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur, wanneer de rollade mooi dichtgeschroeid is, draai het vuur omlaag en laat de rollade op laag vuur een temperatuur bereiken van 65 graden.
Bereiding in de oven:
Verwarm de oven voor op 150 graden, braad de varkensfiletrollade aan op hoog vuur in de pan en schuif hem vervolgens in een braadslede in de oven. Vergeet niet om de rollade regelmatig met braadvet te overgieten!
Qua tijden kan je ongeveer 25 minuten per 500 gram aanhouden. Hou alleen wel goed de kerntemperatuur in de gaten van de rollade, want met een kerntemperatuur van 65 graden is de varkensfiletrollade het lekkerst!
Bereiding op de BBQ:
Een rollade op de barbecue? Ja hoor, dit kan echt. Je hebt alleen wel een barbecue met deksel nodig. Zorg dat de barbecue een constante temperatuur van 150 graden bereikt, vervolgens schroei je de rollade op het directe deel (direct boven de kolen) dicht en verplaats daarna de rollade naar het indirecte gedeelte van de barbecue (niet direct boven de kolen) om de rollade te garen tot een kerntemperatuur van 65 graden.
Ingredienten
varkensvlees, zout, specerijen (koriander, peper, gember, foelie, kruidnagel, kardemom, chilies)Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
