Cote de Boeuf Simmentaler

Cote de boeuf van het smaakvolle Simmentaler rund.

Lees meer
Pas Cote de Boeuf Simmentaler aan

* Verplichte velden

Je moet nog voor € 75,00 bestellen om gratis te verzenden!
Anderen bekeken ook

Productinformatie

Cote de Boeuf

Cote de Boeuf Simmentaler is voor menig liefhebber het lekkerste stuk van het rund. De Amerikanen kennen dit vlees ook als ribsteak of Prime Rib. Het vlees van Cote de Boeuf is vergelijkbaar met rib eye, maar dan aan het been. Het vlees is mals en goed dooraderd, heeft een  vetrandje en zit ramvol smaak, mede dankzij het rijpen en bereiden aan het been. Cote de Boeuf zit aan de voorkant van het rund (tussen de dunne lende en de hals), daar waar de minste spieren zitten. Dat levert vettig vlees op, fijn van structuur en boterzacht, zéker van kwalitatief runderras. Cote de Boeuf Simmentaler smelt dan ook in je mond. Aanrader...

Cote de Boeuf Simmentaler / Fleckvieh

Maar wat is dan precies dat Simmentaler rund? Wat ons betreft is Simmentaler hét boegbeeld van de iconische Milkakoe. Oké, de vlekken zijn niet paars, maar lichtbruin tot roodbont, maar het is het soort koe dat je ziet lopen in een groene Alpenweide. Het ras Simmentaler gaat way back en is ontstaan in de Middeleeuwen vanuit een kruising tussen een Duits- en een Zwitsers vleesras. De naam Simmentaler komt van de ‘Simme Vallei’, een berggebied in het Berner Oberwald. In Duitsland gaan de koeien trouwens door het leven als Fleckfieh en in Frankrijk kennen ze dit dier onder de naam Pie Rouge. Hoe het ook zij, wat écht belangrijk is, is het feit dat de runderen vogelvrij rondlopen op o.a. de Duitse en Oostenrijkse alpenweiden, waar ze zichzelf tegoed doen aan vers gras en kruiden. Het is van nature een zogenaamd dubbeldoe-ras, wat inhoudt dat zowel de melk- als de vleesproductie van uitstekende kwaliteit is. Simmentaler runderen leven minimaal drie jaar en hebben op z’n minst twee keer gekalfd. Ze zijn dan ook relatief groot van stuk. Het vlees van Fleckvieh heeft een fijne structuur, goede vetmarmering, karakteristieke smaak en een dieprode kleur. Kortom: het goede leven van de alpenkoeien komt het vlees ten goede! Cote de Boeuf Simmentaler is dan ook oprecht een feest op tafel!


Ingredienten

100% rundvlees

Butcher's Notes

Dat ik Cote de Boeuf van een dubbeldoeras als Fleckvieh (beter bekend als Simmentaler) lekker vind, is eigenlijk een understatement. Cote de Boeuf is een prachtige snit áán been, daar ben ik sowieso al dol op. Zeker als je 'm thuis bereid, want dan kun je hem ongenegeerd afkluiven. Maar Cote de Boeuf van Simmentaler is een tandje erbij nog, want je proeft daadwerkelijk het goede leven van deze koe. 


Wat vind je van dit product?