Salade met kipfilet, perzik en mozzarella

Ingredienten

200 gram Kipfilet
50 gram Rucola
50 gram Veldsla
25 gram Kiemgroenten
1/2 Perzik, gegrild
3 bolletjes Mini mozzarella
1 klein trosje Cherry tomaten, gegrild
25 gram Cashewnoten
1 eetlepel Honing-mosterd dressing
3 sneetjes Stokbrood, in stukjes voor croutons, ingewreven met knoflookpoeder

Bereidingswijze

Een salade op z'n tijd is altijd goed. Omdat het gezond is, maar ook gewoon omdat het superlekker is en je er eindeloos mee kunt variëren. Bovendien doet een salade het ook altijd goed als lunch. Lekker snel, licht en mager. En als je er bijvoorbeeld kipfilet en gekookt ei aan toevoegt, heb je een prima maaltijd. 

salade kipfilet

Bereiding salade met kipfilet.

Rooster de cashewnoten in een droge pan op middelhoog vuur tot ze goudbruin en geurig zijn. Zet ze apart om af te koelen.
2. Bak in dezelfde pan de stukjes stokbrood totdat ze krokant en goudbruin zijn, zodat je croutons krijgt.
3. Grill de perzik en cherry tomaten op de BBQ of in een grillpan. Grill de perzik tot hij mooie grillstrepen heeft en licht gekarameliseerd is. Doe hetzelfde met de tomaten totdat ze iets zachter worden en ook mooie grillstrepen vertonen. Zet ze apart.
4. Wrijf de kipfilet royaal in met een kiprub naar keuze. Grill de kip op de BBQ of in een grillpan tot deze gaar is (kerntemperatuur 75°C). Laat de kip 5 minuten rusten voordat je hem in plakken snijdt.
5. Was de rucola, veldsla en kiemgroenten en verdeel deze over een bord.
6. Snijd de gegrilde perzik in partjes en leg deze op de salade. Voeg de bolletjes mozzarella toe en leg het trosje gegrilde cherry tomaten op de salade.
7. Strooi de geroosterde cashewnoten en croutons over de salade. Leg de plakjes gegrilde kipfilet bovenop de salade en besprenkel alles met de honing-mosterd dressing.

Easy peasy!

ENJOY!


Meest gekocht
Croquette local beef
check-circle Morgen in huis
9,99
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
3,99
Meat Pie Sate Ajam Pedis
check-circle Morgen in huis
4,99