Reverse sear Tomahawk met cowboy butter

Ingredienten

4 personen
1,5 kilo Black Angus Tomahawk Steak
Versgemalen Zwarte Peper
Grof Zeezout
Cowboy Butter
100 gram Roomboter (gesmolten)
3 tenen Knoflook (fijngesneden)
1 eetlepel Bladpeterselie (fijngehakt)
1 theelepel Dijon Mosterd
0,5 theelepel Grove Mosterd
1 theelepel Gerookt Paprikapoeder
0,5 theelepel Chilivlokken
Mespunt Zeezout

Benodigdheden

  • BBQ met Deksel
  • Kernthermometer
  • Magnetron

Een dikke en mooie steak, zoals deze tomahawk wil je natuurlijk niet verkeerd bereiden. Niks teleurstellender dan een stoere steak die doorgeslagen is. De reversed sear methode is een mooie manier om dat te voorkomen. Roy van @bbqjunkienl maakte deze Tomahawk reversed sear klaar en serveerde 'm met een homemade cowboy butter. 

Samenvatting bereiding 

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 1 uur en 15 minuten
Rusttijd: 15 minuten

Bereiding reversed sear Tomahawk

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 100 graden. Haal de Tomahawk Steak uit de verpakking en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het vlees vervolgens rondom met versgemalen zwarte peper en grof zeezout.

Tomahawk

Is de BBQ op temperatuur? Steek dan de probe van je kernthermometer in het midden van het vlees en leg de tomahawk op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en gaar het vlees tot een kern van 46 graden.

tomahawk

Is de kern van 46 graden bereikt? Haal de steak dan even van de BBQ en laat het rusten terwijl je de BBQ gereed maakt om te grillen bij een temperatuur van ongeveer 230 graden. Heb je een gietijzeren rooster? Dan kun je dit op de BBQ leggen voor het afgrillen van de tomahawk steak.

Is de BBQ weer op temperatuur? Leg de steak dan op het rooster en gril het 2 minuten per kant af voor een mooie korst op het vlees. Als het goed is heeft de steak dan een kern van 52 graden. Haal de tomahawk steak nu weer van de BBQ en laat nog eens 10 minuten rusten.

Smelt ondertussen de boter in de magnetron en meng deze met de overige ingrediënten voor de cowboy butter. Snijd het vlees nu langs het bot af en snijd de tomahawk steak vervolgens in plakken van ongeveer 0,5 cm dik. Leg alles mooi op een plank, bestrooi met nog wat grof zeezout en maak af met wat van de cowboy butter. Serveer de Tomahawk Steak vervolgens direct, samen met de resterende cowboy butter. 

tomahawk

ENJOY


Meest gekocht
Kreeftstaart Canada
check-circle Vanavond in huis
39,99
Groentesoep
check-circle Vanavond in huis
4,99
Iberico RibFingers Iberico Ribfingers
check-circle Vanavond in huis
15,99
Laden...