SPAARPUNTEN AL INGELEVERD? | Lees Meer

Porchetta Pinwheels van LIVAR speklappen

Bereidingswijze

Wel eens gehoord van Porchetta? Een klassieker in Italie. Het is opgerold buikspek die bij voorkeur op de BBQ aan het spit wordt bereid. De porchetta is gevuld met verse groene kruiden en op de barbecue wordt het zwoerd mooi krokant gegrild. Waanzinnig lekker! Een porchetta is natuurlijk een braadstuk dat je niet even in je eentje wegpoetst. Daarom kwam BBQ Junkie met porchetta pinwheels. Oftewel: mini rollades gemaakt van speklap met zwoerd. De laagdrempelige variant voor 1, 2 of meer personen dus. Helemaal top!

Voorbereiding Porchetta Pinwheels

Bereid de pinwheels al voor,voordat de BBQ aan gaat. Haal de speklappen ruim van te voren uit de koelkast en snijd eventueel bot weg. Indien je speklappen relatief dik zijn, snijd ze dan in dunnere plakken, want dat rolt makkelijker. 

Porchetta kruidenmarinade

Neem een kom en doe hier de olijfolie, de rasp van de citroen en het sap van een halve citroen in. Snipper de rode peper en tenen knoflook fijn en voeg ook toe. Hak tot slot de blaadjes rozemarijn, tijm en salie fijn. Breng de boel verder op smaak met versgemalen zwart peper en grof zeezout en meng alles goed door elkaar. 

Leg nu de speklappen op een snijplank. Heb je net als BBQ Junkie 2 dunne lappen waarvan je 1 pinwheel maakt? Zorg dan dat het zwoerd van beide aan dezelfde kant zit. Smeer de speklappen nu aan één kant in met de zojuist gemaakte kruidenmarinade. Rol het geheel vervolgens op tot een pinwheel en zet deze vast met een paar satéprikkers.

Porchetta pinwheels op de BBQ

Zet de pinwheels nu even aan de kant en steek de BBQ aan. Ga hierbij eerst voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 120 graden.

BBQ op temperatuur? Leg de porchetta pinwheels op het rooster met het zwoerd naar boven. Steek de probe van je kernthermometer in het vlees en sluit de BBQ. 

Gaar de porchetta pinwheels nu tot een kerntemperatuur van 70 graden. Bij zo’n 500 gram duurde dit ongeveer 1 uur en 30 minuten. Is de kerntemperatuur van 70 graden bereikt? Haal de pinwheels dan even van de BBQ. Maak de BBQ vervolgens gereed voor directe hitte en een temperatuur van ongeveer 200 graden.

Is de BBQ op temperatuur? Gril de porchetta pinwheels dan 3 minuten per kant hard af, zodat je lekker krokant zwoerd overhoudt. Haal de pinwheels vervolgens weer van de BBQ en laat ze 5 minuten rusten voor je ze serveert. 

ENJOY!
Bekijk alle Speklapjes >>

Producten voor dit recept