Korean Style Kalbi short ribs

Bereidingswijze

Kalbi shortribs, Korean ribs, Flanken Style of Assado de Tiro... we zijn er nog altijd niet helemaal uit hoe we deze shortribs moeten noemen, maar ze staan al een behoorlijk tijdje online en ze zijn mateloos populair. David (@Otakudaaf op instagram) maakte er een waanzinnig Korean Style recept mee en die delen we natuurlijk graag met je. 

Kalbi short ribs in de Marinade

Doe alle ingrediënten gefaseerd in een blender. Eerst de ui, knoflook en gember (gaat eenvoudiger als je een beetje bouillon erbij doet), even blenden en dan de overige ingrediënten erbij om vervolgens het geheel tot een gladde marinade te blenden. Marineer hier de kalbi short ribs in en laat een nacht in de koelkast. 

Hot & Vlot bereiding Kalbi short ribs

Haal de Korean short ribs een half uurtje voor bereiding alvast uit de koeling en laat de marinade een beetje uitlekken. Stook in de tussentijd de BBQ op. Als deze flink heet is, grill je de shortribs zo'n 4 tot 6 minuten per kant. Je mag de short ribs best een beetje rood/rose eten.

Zijn je short ribs aan beide kanten mooi knapperig gegrilld? Leg ze dan op een scvhaal en garneer af met sesamzaadjes (even kort aangebakken in een droge pan) en lente ui in dunne ringen gesneden. 

Dit ga je lekker vinden!

ENJOY!
Bekijk Alle Short ribs >>

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept