Korean shortribs met Umani saus op steamed buns
Bereidingswijze
Wie ons een beetje volgt, weet dat we nogal dol op de Aziatische keuken zijn. En wij niet alleen gelukkig! Jan-Willem van Opsteakers maakte namelijk dit fantastische recept van Koreaanse Kalbi shortribs op steamed buns. Een feestje en ook nog eens een lust voor het oog!
Voorbereiding BBQ
Stook de barbecue flink heet op tot een directe hitte van ongeveer 200 graden.
Bereiding Marinade en garnituren
Schil de gember, pel de knoflook en snijd beide fijn. Meng vervolgens met met de rijstazijn en sesamolie tot een marinade. Doe hier de shortribs in en bestuif met maizena. Zet apart om de smaken even goed te laten intrekken. Schil nu de winterpeen en snijd julienne in lengtes van 3 cm. Snijd de komkommer in de lengte doormidden, lepel het vruchtvlees eruit en snijd dan in dunne maantjes. Snijd de bosuitjes in schuine reepjes van een halve cm en de rode ui in dunne halve ringen. Breng nu het geheel aan de kook in een grote pan met water.
Bereiding Umani saus
Snijd de gember en knoflook heel fijn en doe samen met de andere ingrediënten in een pannetje. Breng aan de kook en laat zo'n vijf minuten zacht prutteleb. Haal van de BBQ en laat afkoelen en indikken.
Bereiding shortribs en buns
Gril de shortribs aan beide kanten kort tot er een mooie streep ontstaat. Houd circa 2 minuten per kant aan voor een kerntemperatuur van 52 graden (rose). Dek de shortribs losjes af onder aluminium folie.
Leg kleine stukjes keukenpapier op de bodem van het stoommandje, leg daar de broodjes op en stoom in 3/4 minuten gaar.
Haal nu de shortribs van het bot en snijd in dunne reepjes. Beleg hier de broodjes mee. Leg vervolgens de winterpeen, komkommer, bosui en rode ui op het vlees tot dat het broodje mooi en kleurrijk gevuld is. Lepel daar de saus overheen en maak af met witte sesamzaadjes.
ENJOY!!