Jalapeno Hotdogs

Ingredienten

4 hotdogs
4 Hotdogs (kant en klaar)
4 Hotdog brioche broodjes
100 gram Tex mex geraspte kaas of cheddar
Blikje uitgelekte mais
100 gram Salamiworst
Bieslook (fijngehakt)
Jalapeno (in ringetjes gesneden)
Jalapeno saus

Supplies

  • BBQ

Bereidingswijze

Onze oplettende volgers weet dat wij vinden dat braadworst en hotdogs meer podium verdienen. Maar dan natuurlijk wél de worstjes zoals worstjes bedoeld zijn. Ambachtelijk worstjes van een (h)eerlijk  3*** beter leven ras LIVAR bijvoorbeeld. Wij maken ze in eigen worstmakerij tot de lekkerste hotdogs en worstjes, ramvol smaak en met een heerlijke structuur. Een perfecte basis dus en daar kun je zelf dan weer alle kanten mee op. Robert van @vurigekolen is enthousiast aan de slag gegaan met onze hot dogs en maakte onder andere deze jalapeno dogs. Niet moeilijk, wél superlekker.

Bereidingswijze hotdogs

Verhit olijfolie in een pan en bak de salami in kleine blokjes op middel hoog vuur krokant. Zet even apart en verwarm in de tussentijd de hotdogs in vacuüm  in heet (niet kokend) water gedurende 12 minuten. Snijd nu ook de hotdog brioche broodjes open.
Leg een handje tex mex geraspte kaas op de binnenkant van de broodjes. Rooster de broodjes in de oven op 180°C totdat de kaas gesmolten is en de broodjes licht geroosterd zijn, ongeveer 5-7 minuten.

Samenstellen van de hotdogs

Plaats de verwarmde hotdog op de gesmolten kaas. Voeg een flinke lepel mais toe Doe er naar smaak jalapenosaus op en bestrooi tot slot met de krokante salami, fijngehakte bieslook en top af met jalapeno ringetjes.

ENJOY!