Grillworst Cheddar Jalapeno

Ingredienten

Snack 6-12 personen

Bereidingswijze

Grillworst is één van mijn (Rudilicious) favoriete snacks voor ’s avonds op de bank. Maar het is natuurlijk ook een goeie hap om te serveren als er gasten over de vloer komen. Grillworst kan je zowel warm als koud serveren en heeft dan een heel andere smaak en mondgevoel. Als er kaas in de worst zit, heb ik hem persoonlijk het liefst warm, zodat de kaas lekker aan het smelten is. 

Zelf grillworst maken

Je hebt voor het maken van een grillworst een grillworst omhulsel nodig, bijvoorbeeld een kunstdarm. Die kan je gewoon online bestellen. Voor de kruiden om de worst kan je natuurlijk je favoriete BBQ rub gebruiken maar je kunt ook kiezemn voor grillworst kruiden, bijvoorbeeld van Verstegen.

Bereiding Grillworst Cheddar Jalapeno 

  • Knip de cheddar/jalapeno worsten open en doe de vulling in een kom
  • Voeg een snufzout & peper toe
  • Voeg een eetlepel sojasaus toe
  • Meng de ingredienten tot je een glad gehakt hebt
  • Vul het grillworst omhulsel of de kunstdarm met het gehakt. Zorg ervoor dat er geen luchtbellen in de worst zitten. Het beste kan je hier dus een speciale worstenvuller voor gebruiken, maar het is ook te doen met de hand. Wees dan extra voorzichtig voor de luchtbellen.
  • Wanneer al het gehakt in het omhulsel zit, rol je het strak aan en knoop je het omhulsel dicht
  • Indien er toch nog wat luchtbelletjes zitten, prik je een klein gaatje in het omhulsel om de lucht eruit te laten. Als je dit niet doet, zal de lucht tijdens het opwarmen uitbreiden en je grillworst zal hierdoor minder mooi worden.
  • Warm het sous vide apparaat op tot 68 graden en leg de grillworst cheddar jalapeno in het water. Laat de worst 3 kwartier garen.
  • Verwarm in de tussentijd de BBQ tot zo'n 180 - 220 graden, zodat je heet kunt afgrillen
  • Haal de grillworst uit het water en laat afkoelen.
  • Na het afkoelen haal je de worst voorzichtig uit het omhulsel en warm je de bbq op tot 180 graden.
  • Besmeer de worst met een zeer dun laagje mosterd en rol vervolgens door de BBQ lucht
  • Leg de worst daarna op de barbecue en grill tot alle zijden een mooi kleurtje hebben
  • Haal de grillworst van de barbecue en laat weer afkoelen.
  • Voila, je hebt een grillworst gemaakt! Je kan de grillworst altijd even opnieuw opwarmen in de oven, 10 minuten op 160 graden. 

ENJOY!


 


Meest gekocht
Rib eye Black Angus USA Prime Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
19,19
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
8,99
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49