Gorgonzola burgers met cranberry compote, pancetta en gegrilde appel

Ingredienten

2 Black Angus burgers met gorgonzola en veenbes
4 plakjes Pancetta met zwarte peper
1 Rode ui, in dunne ringen
1 Appel (bijv. Elstar of Jonagold), in dunne plakken
2 Brioche buns
Zonnebloemolie of boter
Zout naar smaak
Cranberrycompote
100 gram Gedroogde cranberry’s
100 ml Sinaasappelsap of water
1 el Honing of bruine suiker
1 tl Balsamicoazijn
Snufje kaneel

Benodigdheden

  • BBQ met deksel
  • Skillet of pan voor op de BBQ
  • Staafmixer of vork

We love burgers en we love foodpairing, dus hoe mooi is het dat je ambassadeurs daar net zo blij van worden? Zo maakte Robert van Dijk van @vurigekolen deze creatie met onze gorgonzola veenbes burgers [aanrader!], cranberry compote, krokante pancetta en gegrilde appel en mán, wat een combi weer. 

Bereiding Gorgonzola burgers

Bereid de BBQ voor op direct vuur en plaats een skillet op het rooster. Laat deze goed heet worden. Doe de cranberry’s met het sap in een pannetje en breng aan de kook. Laat 10 minuten zachtjes pruttelen tot ze zacht zijn. Voeg honing, kaneel en balsamico toe. Pureer grof met een staafmixer of vork en laat afkoelen.

Verhit wat olie of boter in de skillet op de BBQ. Voeg de rode ui toe en bak op laag vuur tot deze zacht en glanzend is. Voeg eventueel een snufje suiker toe. Zet opzij.

Bak de pancetta in dezelfde skillet krokant. Laat uitlekken op keukenpapier.

Grill de burgers en de appel plakjes direct op het rooster van de BBQ

Snijd de brioche buns open en toast de snijkanten kort op de BBQ tot ze licht krokant zijn.

Lets build!

 


Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99
Kruidenboter Cafe de Paris Kruidenboter Cafe de Paris
check-circle Morgen in huis
3,99
Kreeftstaart Canada
check-circle Morgen in huis
39,99