Gemarineerde Denver steak spiesen

Ingredienten

2-4 spiesen
2 Denver steaks
2 dl Olijfolie
2 Tenen knoflook (fijn gesneden)
1 tl Knoflookpoeder
1,5 dl Sojasaus
Sap van 1 citroen
Scheutje Worcestersaus

Bereidingswijze

 
Ooit Denver steak geprobeerd ? Het is the next big thing. Niet duur en supersmaakvol, sign me up!
 
Het stuk vlees komt van onder de schouder van het rund. Dit is een spier die weinig doet en daarom is die dus zo lekker mals. Ik [Jeremy] houd van veel smaak toevoegen aan mijn gerechten dus daarom gaan we eerst een simpele marinade maken. Doe dat al een dag van tevoren, zodat de smaken lekker kunnen intrekken.

Bereidingswijze gemarineerde Denver steaks

  • Hak de knoflook fijn en mix alle ingrediënten tot een marinade
  • Marineer de steaks minimaal 8 uur lang in de marinade. Cruciaal voor een smaak explosie!
  • Verwarm de BBQ of pan voor. Ik gebruik nu een Shischirin, dat is een kleine Japanse bbq waar je vlak boven de kolen gaart. Dit geeft megaveel smaak af.
  • Snijd de steak in gelijke stukken, oneven stukken zorgen voor een oneven garing.
  • Prik de steak op spiesen en leg op de BBQ. Let op: dit duurt niet lang dus blijf erbij staan.
  • De spiesen zullen slechts zo'n 2 minuten aan elke kant nodig hebben. Ik garneer af met wat sesamzaadjes en fijngesneden bosui, maar wees zo creatief als jij maar wilt.
  • Serveer hot hot hot met een fris oosters biertje
ENJOY!