Double Dutch Cheeseburger

Ingredienten

2-4 personen
4 Black Angus Burgers Mosterd/Old Amsterdam
4 Hele uien gesneden
2 el Bruine suiker
Scheutje Sojasaus
100 gram Boter
Zout & peper
2 tenen Knoflook gehakt
1 el Gedroogde dragon
2 el Cognac
4 Plakken oude kaas
4 Hamburgerbroodje
Handje Kropsla
Mayonaise
Augurk
Spek

Bereidingswijze

In ons assortiment vind je een flinke reeks aan ambachtelijk gemaakte hamburgers uit eigen worstmakerij en zo nu en dan probeert Jeremy één van onze smaken uit. Deze keer was de Old Amsterdam met mosterdzaadjes aan de beurt en daar bouwde Jeremy dit hele fijne broodje mee.

Vanuit de gedachte “je kunt nooit genoeg kaas hebben” ben ik [Jeremy] te werk gegaan. Simpel in zijn eenvoud maar toch echt zo  verdomd lekker. Mijn geheim voor heerlijke gekarameliseerde uien? Cognac! Probeer het maar eens. Echt waanzinnig. 

Bereiding Double Dutch Burger  Double Dutch Cheeseburger

  • Snijd de uien in ringen en gooi deze in een pan met een dikke bodem samen met de boter, dragon, knoflook en zout en peper.
  • Verwarm deze goed door en blijf regelmatig roeren totdat de uien voor de helft geslonken zijn.
  • Voeg dan de sojasaus, suiker en cognac toe. Reduceer dit rustig voor ongeveer een uur
  • Bak de hamburgers en bacon op de BBQ tot dat deze beide goudbruin zijn. Smelt de laatste 30 seconden een plak oude kaas mee op de burger.
  • Toast het hamburger broodje op het vuur en smeer vervolgens in met mayonaise.
  • Begin dan langzaam te bouwen. Eerste de kropsla, dan de augurk, burger met kaas en lepel hier de warme uien overheen. Tot slot leg je de bacon bovenop.
  • Als je echt MEGA honger hebt dan kan je een dubbele er van maken door twee burgers op het broodje te gooien zoals ik deed. Is wel even werken, maar als je je kwaad maakt, lukt dat gewoon... :-)

ENJOY!