Chicken al Pastor

Ingredienten

4 - 8 personen
1 kilo Kippendijen
2 Tomaten
1 Ananas
1 Rode ui
8 Gordita's
1 Limoen
1 el Basterdsuiker
1 el Gerookt paprikapoeder
0,5 tl Knoflookpoeder
0,5 tl Gemalen komijn
0,5 tl Uienpoeder
0,5 tl Chilipoeder
0,5 el Gedroogde oregano
0,5 el Gedroogde tijm
0,5 el Versgemalen zwarte peper
1 tl Gemalen chipotle
1 tl Zout
2 el Olijfolie

Bereidingswijze

Bereiding Chicken al Pastor

  • Begin met het kruiden van de kipdij door de kip in de rub te zetten. Doe dit sowieso een paar uur van tevoren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  • Meng hiervoor het gerookt paprikapoeder, de basterdsuiker, de oregano, de tijm, de peper, de chipotle, het zout, het knoflookpoeder, de gemalen komijn, het uienpoeder en het chilipoeder tot een rub.
  • Bestrooi de kippendijen rondom met de zojuist gemaakte rub en doe ze vervolgens in een afgesloten zak. Leg minimaal 3 uur in de koeling. 
  • De bereiding van de Chicken al Pastor duurt zo'n anderhalf uur. Steak de BBQ aan en ga voor een temperatuur van 150 graden directe hitte. 
  • Pak het spit erbij terwijl de BBQ op temperatuur komt. Haal de kippendijen uit de koeling en laat even op temperatuur komen. Ontdoe in de tussentijd de ananas van de schil en snijd in plakken van zo'n 2 cm dik. Rijg vervolgens om en om 2 kippendijen en 1 plak ananas op het spit.

Chicken al Pastor

  • Heb je geen spit? Snijd dan wat fijner om aan een spies en anders in de pan te bereiden. 
  • Is de BBQ op temperatuur? Plaats het spit dan in de rotisserie en zet de motor van de rotisserie aan.
  • Sluit d BBQ met deksel en laat de kip nu rustig garen tot een kerntemperatuur van minimaal 70 graden. Hier moet je ongeveer 1.5 uur voor rekenen, maar let wel: meten = weten, dus een kernthermometer is el zo handig!
  • Tijd voor de salsa! Neem een mengkom en doe hier de olijfolie en de helft van het sap van de limoen in. Snipper de rode ui fijn en voeg deze ook toe. Snijd daarna de tomaten in kwarten. Ontdoe ze van hun vruchtvlees en snijd in kleine blokjes en roer door het mengsel.
  • Snijd de andere helft van de limoen in partjes om bij de taco’s te serveren.
  • Heeft de kip de minimale kerntemperatuur van 70 graden bereikt en heeft het vlees en de ananas een mooie kleur en korst? Til dan het spit (met handschoenen) uit de rotisserie zodat het buiten de BBQ kan rusten.
  • Plaats nu het BBQ rooster terug op de BBQ en rooster de gordita's kort, zodat ze warm zijn en mooie grillmarks hebben.
  • Nu is het dan echt tijd om het vlees en de ananas van het spit aan te snijden. Neem hiervoor een grote snijplank een zet het spit hier rechtop op. Snijd nu van boven naar beneden reepjes van de kip en ananas. 
  • Neem nu de taco’s en vul rijkelijk met het vlees en de ananas. Maak af met een lepel van de salsa van rode ui en tomaat.
  • Serveer de taco’s vervolgens direct.

    ENJOY!

Meest gekocht
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
8,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Vanavond in huis
5,99
Secreto Iberico Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Vanavond in huis
30,79