Cheesy Chicken Taco's
Bereidingswijze
Oooh how we love Mexican Food! Met niet al te veel moeite even iets heel anders op tafel. Deze chicken taco’s komen van de BBQ, maar be my guest om de kipdij gewoon in de pan of oven te garen. Nog sneller… En kipfilet gebruiken kan natuurlijk ook, alleen houd dan wel goed in de gaten dat de kip niet droog wordt.
NB… dit recept van BBQ Junkie bevat taco’s én gordita’s. Dubbel trouble dus (én double carbs). Taco schelpen willen namelijk nog wel eens breken. Als je dat niet uitmaakt, kun je de gordita’s ook makkelijk weglaten. Doen wij persoonlijk zelf ook, want crispy vinden wij nu juist zo lekker…
Voorbereiding Cheesy Chicken Taco’s
Haal de kip uit de verpakking en dep droog met keukenpapier. Bestrooi rijkelijk rondom met de tex mex kruiden (liefst zonder suiker, want dat verbrandt op de BBQ). Die koop je kant-en-klaar, maar er zijn ook zat mixen te vinden om zelf te maken. Wat je wilt! Begin in elk geval op tijd met kruiden, zodat de kruiden minimaal een uur kunnen intrekken.
Steek in de tussentijd de BBQ aan en ga voor een combi indirecte/directe hitte met een temperatuur van zo’n 160 graden.
Bereiding Guacamole
Terwijl de BBQ opwarmt, maak je alvast de guacamole. Doe de avocado’s (zonder schil en pit uiteraard) in een mengkom. Prak met een vork een beetje fijn (niet té). Snijd nu 1 tomaat (zonder vruchtvlees/pitjes) in kleine blokjes en meng met de avocado. Voeg ook een halve heel fijngesnipperde rode ui toe. Pers er een knoflookteen doorheen (of snijd ragfijn), meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout, zwarte peper en verse limoen (ook perfect om kleur te behouden).
Bereiding Cheesy Chicken Taco’s
- Snijd de overige 2 tomaten ook zonder vruchtvlees in kleine blokjes, snipper de andere helft van de ui fijn en zet aan de kant tot de kip is gegaard.
- Meng de cheddar en jonge kaas door elkaar
- BBQ op temperatuur? Leg de kippendij op het directe deel van de BBQ en grill beide kanten zo’n 3 tot 4 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn.
- Verplaats de kip nu naar het indirecte deel van de BBQ en gaar door naar een temperatuur van 70 graden. Houd ongeveer 10 minuten aan.
- Haal de kip van de BBQ en laat even afkoelen
- Breng de temperatuur van de BBQ in de tussentijd omhoog naar zo’n 200 graden
- Pak de taco’s (en als je wilt de gordita’s) erbij en zet in een taco- of sparerib rek
- Snijd de kip in kleine blokjes of maak er pulled chicken van
- Meng in een kom met de tomaat, ui en 1/3e van de geraspte kaas
- Vul de taco’s met het zojuist gemaakte mengsel
- Strooi de overgebleven geraspte kaas eroverheen en zet het rek op het indirecte deel van de BBQ
- Sluit het deksel en laat de kaas ongeveer 10 minuten smelten
- Wil je ook gordita’s gebruiken? Grill deze dan nog even kort op het indirecte deel van de BBQ.
- Bestrijk de gordita’s met guacamole en vouw om de taco’s heen.
- NB: maak je dit gerecht zonder de gordita’s? Verdeel dan de guacamle - in plaats van bestrijken van gordita’s – over de taco’s!
Serveer direct, eventueel met wat zure room.
ENJOY!