Bavette spiesjes met Japanse Chimichurri

Ingredienten

4 Bavette spiesen
4 eetlepels Sojasaus
2 eetlepels Rijstazijn
1 eetlepel Mirin
1 eetlepel Fijngehakte gember
1 eetlepel Fijngehakte knoflook
2 eetlepels Fijngehakte verse koriander
2 eetlepels Fijngehakte lente-ui
1 theelepel Togarashi of chilivlokken
1 theelepel Geroosterde sesamzaadjes
1 theelepel Sesamolie
1 theelepel Citroensap
Wij zijn dol op een klassieke BBQ en natúúrlijk horen daar spiesen bij. We hebben ze in alle soorten en maten. Van ossenhaas tot entrecote en van kipsaté tot Wagyu spiesen. En ook bavette spiesjes dus. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte ze klaar met een waanzinnige Japanse chimichurri en dat geeft toch nog weer even een extra touch. Dikke aanrader, dus slinger de BBQ maar vast aan!

Bereiding spiesjes met Japanse chimichurri

 
Meng de sojasaus, rijstazijn, mirin, gember, knoflook, koriander, lente-ui, togarashi, sesamzaadjes, sesamolie en citroensap tot een frisse Japanse chimichurri.
Grill de bavette spiesjes boven loeihete kolen tot ze een mooie korst hebben en van binnen nog sappig zijn.
 
bavette spiesjes
 
Laat de spiesjes eventjes rusten.
 
Serveer de bavette spiesjes direct met de chimichurri als dip of drizzle de saus eroverheen.
 
bavette spiesjes
 
Ziet er toch waanzinnig uit?
ENJOY!

 


Meest gekocht
Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno Braadworst LIVAR - cheddar/jalapeno
check-circle Dinsdag in huis
8,99
Iberico spareribs Iberico Spareribs
check-circle Dinsdag in huis
27,99
Burgerbun brioche green
check-circle Dinsdag in huis
2,99