Nieuw hier? Join ons loyaliteitsprogramma The ButcheryClub, ontvang 4 gratis USA Black Angus burgers én spaar automatisch voor gratis producten.
*Geldig op bestellingen v.a. €75
Door je in te schrijven, ga je akkoord met ons privacybeleid.
The store will not work correctly in the case when cookies are disabled.
The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne
gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier
automatisch mee in.
Gigantic pieces of meat is wel echt mijn [Jeremy's] ding, maar ik heb natuurlijk niet altijd zin om 12 uur lang te wachten op een stuk vlees. Bovendien kan een gezondere hap tussendoor ook geen kwaad. Een snelle, snack is af en toe nodig en ik kan mij dan geen betere keuken bedenken dan de Thaise keuken.
Snel, heerlijk en een atoombom van smaak. Grillen zo vlak boven het houtskool geeft intens veel smaak en brengt mij meteen terug naar mijn tijd in Bangkok.
Let’s get started!
Bereidingswijze sticky Thai Chicken
Marineer de avond van te voren de kippendijen. Gebruik hiervoor jouw favoriete rub. Zo trekt de rub goed in het vlees en dat zal fantastisch smaken.
Schil en snijd de mango julienne. Ik gebruik hiervoor graag een mandoline.
Snijd de knoflook, koriander, uien en rode peper fijn en voeg dit toen aan de mango in een grote bekken.
Mix hierbij de limoen sap en zest, zout en peper en een lekkere scheut olijfolie.
Belangrijk nu is echt goed proeven! De salade moet veel diepgang brengen aan het gerecht. Zuur, zout, fris en zoet. Wees niet bang om de salade hoog op smaak te brengen.
Steek de BBQ aan. Ik gebruik bij dit recept een Shischirin, dit is een klein Japanse BBQ. Super leuk om dit soort gerechten op te maken.
Ikzelf heb de kip met twee ijzeren spiesen aan elkaar vast gemaakt. Dit maakt het makkelijke met omdraaien maar dit is niet perse nodig.
Gaar de kip aan elke kant zo'n 4-5 minuten. Er mag best wat kleur op komen, zelfs een beetje zwart. Dit geeft die extra lekkere BBQ smaak. Intern minimaal 72C voor echt lekkere juicy dijen.
Op het laatst lepel je de mangosalade over de kip heen. Door de warmte absorbeert de kip alle sappen van de mango, wat dit gerecht echt naar een hoger niveau tilt!
Ideaal voor een BBQ met vrienden, maar óók voor een doordeweekse dis als je bijvoorbeeld thuis aan het werk gaat.