Sticky Thai BBQ chicken met mango salade
Bereidingswijze
Gigantic pieces of meat is wel echt mijn [Jeremy's] ding, maar ik heb natuurlijk niet altijd zin om 12 uur lang te wachten op een stuk vlees. Bovendien kan een gezondere hap tussendoor ook geen kwaad. Een snelle, snack is af en toe nodig en ik kan mij dan geen betere keuken bedenken dan de Thaise keuken.
Bereidingswijze sticky Thai Chicken
- Marineer de avond van te voren de kippendijen. Gebruik hiervoor jouw favoriete rub. Zo trekt de rub goed in het vlees en dat zal fantastisch smaken.
- Schil en snijd de mango julienne. Ik gebruik hiervoor graag een mandoline.
- Snijd de knoflook, koriander, uien en rode peper fijn en voeg dit toen aan de mango in een grote bekken.
- Mix hierbij de limoen sap en zest, zout en peper en een lekkere scheut olijfolie.
- Belangrijk nu is echt goed proeven! De salade moet veel diepgang brengen aan het gerecht. Zuur, zout, fris en zoet. Wees niet bang om de salade hoog op smaak te brengen.
- Steek de BBQ aan. Ik gebruik bij dit recept een Shischirin, dit is een klein Japanse BBQ. Super leuk om dit soort gerechten op te maken.
- Ikzelf heb de kip met twee ijzeren spiesen aan elkaar vast gemaakt. Dit maakt het makkelijke met omdraaien maar dit is niet perse nodig.
- Gaar de kip aan elke kant zo'n 4-5 minuten. Er mag best wat kleur op komen, zelfs een beetje zwart. Dit geeft die extra lekkere BBQ smaak. Intern minimaal 72C voor echt lekkere juicy dijen.
- Op het laatst lepel je de mangosalade over de kip heen. Door de warmte absorbeert de kip alle sappen van de mango, wat dit gerecht echt naar een hoger niveau tilt!