Sriracha & honey Buffalo wings

Bereidingswijze

Kippenvleugels zijn waanzinnig, omdat je ze op zoveel verschillende manieren kan garen en bereiden. Elke bereiding geeft de humble chicken wing een totaal andere dimensie van smaak en textuur.
 
In Korea gaan ze eerst op de BBQ en dan in de frituur bedekt in een licht maar krokant beslag. Vervolgens bedekt in een spicy saus. In de USA zijn ze gek op het smoken van wings en dan serveren met blue cheese saus of ranch dressing.
 
Het maken van chicken wings is simpel, maar er is een groot verschil tussen wings die prima smaken en wings die “Ooooh my Lord, have mercy on my soul' zijn. En wij willen natuurlijk dat laatste hè? 

Bereidingswijze Sriracha / honey saus

Plaats alle ingrediënten in een steelpan en breng zachtjes aan de kook voor ongeveer 5 min. That’s it… Soms zijn de beste dingen in het leven zo simpel en trust me, dit is de beste Buffalo saus die jij ooit geproefd hebt.

Bereidingswijze Buffalo wings

Verwarm de BBQ tot 180C. Kruid de wings met jouw favoriete BBQ rub. Zelf gebruik ik “The Taste” van No Rubbish. Die geeft een diepe rode kleur. Je kan de wings de avond vantevoren marineren. Maar omdat ze smaak van de rub en saus zo fantastisch is, vind ik dat eigenlijk niet nodig. Plaats de wings op je BBQ en zorg dat alle kanten mooi karamelizeren. Dit kan even duren, geen haast. Probeer wel de deksel dicht te houden van de BBQ. We willen namelijk dat de rook word opgevangen door de wings en door de BBQ dicht te houden zullen ze ook sneller garen. Voor de zekerheid mag je een thermometer gebruiken. 74C voor wings is perfect, maar omdat er best veel vet in zit kunnen ze ook op een hogere temperatuur geserveerd worden. Ze worden echt niet zo gauw droog. Hussel de wings door de honey Sriracha sauce en zorg dat je veel servetten hebt want je gaat vies worden.

Ons doel met het grillen van de wings is de huid krokant maken en die typische BBQ grill smaak af te geven. Waanzinnig lekker eten gaat allemaal om textuur.
 
Crispy chicken wings bedolven in een sweet and spicy warme saus is de 7de hemel. Jij wilt dit, je partner wil dit, jouw vrienden willen dit. Try it!

ENJOY!
Bekijk kippenvleugels >>
Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept