Shotgun Shells van de BBQ

Ingredienten

12 Cannelloni of manicotti pastabuisjes (ongekookt)
12 plakken Ontbijtspek of gerookt spek
500 gram Rundergehakt of varkensgehakt (of een mix)
150 gram Roomkaas
100 gram Geraspte cheddar of mozzarella
1 tl Knoflookpoeder
1 tl Uienpoeder
1 tl Paprikapoeder
½ tl Chilipoeder (optioneel, voor wat pit)
200 ml BBQ-saus naar keuze
Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

Eens snelle hartige BBQ snack die je eventueel zelf kunt opleuken met een vulling naar keuze. @fikkenenbikken maakte deze shotgun shells - ook wel bacon canneloni genoemd - op de BBQ . Ziet er goed uit toch?

Wat zijn shotgun shells?

Shotgun shells zijn een populair en hartig ovengerecht, waarbij pastabuisjes (meestal cannelloni of manicotti) worden gevuld met een smaakvolle mix, omwikkeld met spek en vervolgens gebakken tot ze heerlijk knapperig en goudbruin zijn. De naam "shotgun shells" komt van het uiterlijk, omdat de gevulde pastabuisjes lijken op shotgun-patronen.

shotgun shells

Bereiding shotgun shells 

1. Maak de vulling

  • Meng het gehakt met de roomkaas, geraspte kaas en kruiden in een kom.
  • Zorg dat alles goed gemengd is voor een smeuïge vulling.

2. Vul de pastabuisjes

  • Vul de cannelloni of manicotti met het gehaktmengsel. Dit gaat makkelijk met een spuitzak of theelepel.
  • Zorg dat de buisjes volledig gevuld zijn, maar niet overvol.

3. Wikkel in spek

  • Wikkel elk gevuld pastabuisje in een plak spek of shabu shabu buikspek. Zorg dat het spek de pasta volledig bedekt om uitdroging te voorkomen.

4. Optioneel: Laat rusten

  • Voor de beste smaak en om de pasta zachter te laten worden, kun je de shotgun shells afgedekt in de koelkast 4 uur (of een hele nacht) laten rusten.

5. Bereiding BB!Q

  • Verwarm de BBQ of smoker tot 120-135°C (indirecte hitte).
  • Plaats de shotgun shells op het rooster, weg van direct vuur.
  • Laat ze 1,5 tot 2 uur langzaam garen tot de pasta zacht is en het spek krokant wordt.

6. BBQ-saus en afwerken

  • Smeer de shotgun shells in met BBQ-saus en laat ze nog 10-15 minuten doorgaren zodat de saus mooi karamelliseert.
  • Haal ze van de BBQ en laat ze een paar minuten rusten.

Perfect als snack, bijgerecht of als BBQ-hoofdgerecht met een salade of frietjes!

Tip: Je kunt variëren met de vulling door bijvoorbeeld pulled pork of een andere meat topping toe te voegen.

ENJOY! 


Meest gekocht
Rendang Black Angus
check-circle Morgen in huis
14,99
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
4,99
Rookworst met old Amsterdam & mosterd LIVAR Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
4,99