LIVAR Cote du Porc / Tomapork (BBQ Junkie)

Bereidingswijze

We kennen allemaal de Tomahawk, Cote de Boeuf, T-Bone of Porterhouse. Maar wat denk je van een cote du porc? Of Tomapork. Noem het hoe je het noemen wilt. Superlekker en juicy, mits van een goed ras natuurlijk, maar dat zit wel snor met Livar. En de bereiding kunnen we aan BBQ Junkie wel overlaten. 

Voorbereiding BBQ

Steek de BBQ aan en ga hierbij voor indirecte hitte en een temperatuur van ongeveer 180 graden.

Haal de cote du porc vast uit de koeling en dep deze met keukenpapier rondom droog. Smeer het vlees rondom in met de No Rubbish rub (of andere rub naar smaak) en laat nog even rustig op kamertemperatuur komen. 

Cote du Porc op de BBQ

Is de BBQ op temperatuur? Voeg dan eventueel wat rookhout toe en leg vervolgens de cote du pork op de barbecue. Gebruik je een kernthermometer met een probe aan een draad? Steek deze dan nu in het vlees. Sluit de BBQ met de deksel en gaar het vlees tot een kern van 55 graden. Haal dan de cote du porc even kort van de BBQ en maak de BBQ klaar voor directe hitte. De temperatuur is nog altijd 180 graden. 

Grill de cote du porc kort aan beide kanten tot een kerntemperatuur van 65 graden. Haal van de barbecue en laat nog even 5 tot 10 minuten rusten voordat je 'm aansnijdt. 

Snijd in mooie kleine reepjes en verdeel over 2 borden. Een bord kan ook natuurlijk, als je een grote eter bent ;-)

ENJOY!
Bekijk alle pork roasts >>

 

 

Bekijk meer recepten
Producten voor dit recept