Kippenpoten met homemade spicy pindasaus
Bereidingswijze
Bereidingswijze kippenpoten
- Steek de Big Green Egg aan en verwarm deze tot een temperatuur van ongeveer 180-200 graden Celsius voor indirect grillen.
- Breng de kippenpoten op smaak met de rib. Zorg ervoor dat de poten gelijkmatig bedekt zijn en laat de smaken minimaal 30 minuten intrekken.
- Leg de kippenpoten op de Big Green Egg en sluit het deksel.
- Laat de kippenbouten ongeveer 45-60 minuten grillen tot ze een krokant korstje hebben en een kerntemperatuur van 75 graden Celsius bereikt.
- In de tussentijd kook je de witte rijst volgens de instructies
- De komkommersalade maak je door de komkommer in dunne plakjes te snijde (leve de kaasschaaf) en minimaal 15 minuten te marineren in witte wijnazijn. Kan ook heel goed van tevoren dus!
- Meng alle ingrediënten van de saus door elkaar en kook even kort in (als je deze warm wilt serveren)
- Maak de borden op en strooi op het allerlaatst de crunchy uitjes over de saus als finishing touch.
- Serveren maar....
ENJOY!