Kip van de rotisserie
Bereidingswijze
Hele kip bereiden
Wat is kip toch geweldig eigenlijk hè. Je kan er zo goed als alles mee! Grillen, frituren, stomen, bakken, stoven EN uiteraard op de BBQ.
Bereidingswijze kip van de rotisserie
- Verwarm de BBQ voor op 200c
- Snijd de helft van de rozemarijn en tijm super fijn. Rub de kip in een dunne laag olijfolie en bedek dan in de kruiden. De olie helpt met he creëren van een krokante huid.
- De andere helft van de kruiden kunnen in de kip zelf, samen met een halve citroen en halve bol knoflook. Dit zal de binnenkant heerlijk parfumeren.
- Als laatst nog een mooie en egale laag fijn zout over de hele kip heen. Dit helpt ook met een krokante huid. En wat is nou geroosterde kip zonder een lekkere krokante huid?
- Spies de kip met de rotisserie en plaats op de BBQ. De eerste 20 minuten goed heet om kleur te krijgen.
- Daarna 40 minuten op 150C om de kip extra juicy te houden
- Je hoeft eigenlijk niet veel te doen behalve af en toe spieken en aan je vrienden laten zien hoe tof jouw nieuwe rotisserie speelgoed is.
- Na ongeveer een uur zal de kip klaar zijn. Het vet druppelt langzaam in de kolen en dit produceert ook rook wat gigantisch smaakvol is. PS: trek alleen niet je mooiste kleren aan want die gaan smokey ruiken
- Check de temperatuur van de kip. Borst moet minimaal 64C zijn en dijen 72C
- Laat de kip 20 minuten rusten onder folie. Je weet hoe belangrijk rusten is!