Italiaanse caprese burger

Ingredienten

2 Wagyu burger van 140 g (kan uiteraard ook met andere burgers)
2 Groene brioche buns (kan uiteraard ook met andere buns)
1 Grote vleestomaat (4 dikke plakken in totaal)
½ bakje Verse groene pesto
1 bol Mozzarella di bufala (halve bol per burger, ca. 3 plakken)
10 Verse basilicumblaadjes
Enkele blaadjes Tri-colore krulsla (rood en groen)
Enkele snippers Parmigiano Reggiano
Balsamico glaze 
Roomboter (voor het toasten van de buns)

Benodigdheden

  • BBQ Met deksel
  • Rooster

De Caprese salade, ooit ontstaan in het zonnige Capri, is een ode aan de Italiaanse vlag: rood (tomaat), wit (mozzarella) en groen (basilicum). Simpel, puur en bomvol smaak. In deze Italiaanse Caprese Burger vertaal ik [Siebe van @bbqmoods] die klassieker naar een decadente BBQ-burger-variant. Een luxe Wagyu patty, smaakvolle rode tomaten, romige mozzarella di bufala, frisse pesto, Basilicum blaadjes en wat balsamico glaze worden gepresenteerd tussen groene brioche buns. Het resultaat: een sappige, frisse en tegelijk rijke burger die de Italiaanse zomers naar je eigen tuin brengt.

PS: liever een andere burger? De keuze is reuze. We hebben diverse rassen en je kunt zelfs geheel in stijl kiezen voor een mozzarella/zontomaat burger

Voorbereiding caprese burgers

  • Steek de BBQ aan voor directe hitte (ca. 220°C) en gebruik een gietijzeren rooster voor mooie grillmarks.
  • Was de tri-colore krulsla en basilicumblaadjes en dep droog.
  • Snijd de vleestomaat in 4 dikke plakken.
  • Snijd de mozzarella in mooie plakken.
  • Schaaf Parmezaanse kaas of gebruik kant-en-klare snippers.
  • Halveer de brioche buns en bestrijk de snijvlakken met roomboter.
  • Toast de snijvlakken op de BBQ tot goudbruin en krokant. Leg vast open op een plank, klaar voor het opbouwen van de burger.

Bereiding caprese burgers

  • Grill de (Wagyu) burgers op het hete rooster.
  • Na 1 minuut een kwartslag draaien voor een mooi ruitpatroon.
  • Draai de burgers om en herhaal voor de andere zijde.
  • Leg de mozzarella op de burgers, sluit het BBQ-deksel en laat de kaas licht smelten.
  • Haal de burgers van de BBQ zodra de mozzarella zacht is.

wagyu burger

Serveren caprese burgers

  1. Begin met de onderste helft van de brioche bun.
  2. Smeer een royale theelepel pesto over het getoaste oppervlak.
  3. Leg hierop de tri-colore krulsla.
  4. Plaats 2 plakken tomaat bovenop de sla.
  5. Leg de burger met gesmolten mozzarella op de tomaat.
  6. Lepel nog een beetje pesto over de mozzarella.
  7. Bestrooi met Parmezaanse kaas snippers.
  8. Verdeel 4-5 blaadjes verse basilicum over de bovenkant.
  9. Maak af met een drizzle balsamico glaze.
  10. Plaats de bovenste helft van het broodje en steek een satéprikker door het midden.

Serveren: Direct van de plank, met een grote glimlach en een koud drankje ernaast. Buon appetito! 

caprese burgers

ENJOY!

 


Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr) 100% tevredenheidsgarantie
Meest gekocht
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99
Groentesoep
check-circle Morgen in huis
4,99