JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
De chuck eye steak wordt ook wel eens “the poor man’s ribeye” genoemd – en dat is niet onterecht. Deze steak komt uit de nek- en schouderzone van het rund, net naast de ribeye. Sterker nog: het is letterlijk een verlengstuk van de ribeye, afkomstig uit de eerste paar snedes van de chuck roll. Vaak levert het deel uit de schouder niet de meest malse steaks, maar de poor man's ribeye is met recht een supermalse steak en - de naam zegt het al - vaak wat gunstiger geprijsd dan een ribeye. Hieronder een must-make recept van Siebe Grijpma // @BBQmoods. De combinatie van hartige chorizo en de intens zoete, zongedroogde tomaten is een smaakbom in combinatie met het rokerige van de gegrilde Chuck Eye steaks.
- Bereiding op BBQ – directe hitte- Voorbereidingstijd 10 minuten- Bereidingstijd: 10 minutenAan de slag met chuck eye?Chuck eye steak bestellen
Wrijf de Chuck Eye steaks in met een dun laagje olijfolie. Breng een egale laag van je favoriete steak rub aan. Ik gebruikte de Moo & Oink rub van No Rubbish. Deze rub bevat geen zout en suiker waardoor hij zeer geschikt is voor grillen. Je moet dan wel na de bereiding nog wat zoutvlokken toevoegen Laat de gekruide chuck eye steaks minstens 30 minuten rusten (of langer in de koelkast).
Snij de chorizo (ik gebruikte Iberico Chorizo van The Butchery) in hele kleine stukjes. Bak de chorizo kort in een pannetje (zonder boter of olie) tot het vet vrijkomt en de stukjes iets knapperig zijn. Laat een beetje afkoelen voordat je de chorizo in de boter verwerkt. Meng nu de roomboter met de chorizo, fijngehakte zongedroogde tomaten en knoflook. Rol op in vershoudfolie tot een rolletje en leg in de koelkast om op te stijven.
Bereid je BBQ voor op directe én indirecte hitte. Chuck Eye is iets vetter, dus je wilt eerst aanbraden en daarna rustig doorgaren. Grill de steaks 2-3 minuten per kant op de Directe zone voor een mooie bruine korst en grill marks. Verplaats de steaks naar de indirecte zone tot ze een kerntemperatuur van 49-50°C hebben (voor medium-rare). Laat de steaks rusten (5-10 minuten, losjes afgedekt met folie).
De steaks zijn nu klaar om te serveren.
Snijd de chorizo-zongedroogde tomatenboter in plakken. Trancheer de chuck eye steak en besprenkel met versgemalen zwarte peper en zoutvlokken.
Leg nu de plakjes kruidenboter boven op de warme steaks. Serveer met gegrilde groenten of een frisse salade met rucola en citroendressing. De chorizo geeft een extra crunch aan je gerecht en het zoete van de zongedroogde tomaten brengt Spanje nog dichterbij….
ENJOY!Chuck eye bestellen