Hazenbout (achterbout)
HAZENBOUT
Hazenbout is het achterste en meest vleesrijke deel van een haas. Het wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle stukken wild. Het vlees is mager, diep van smaak en heeft een stevige structuur. Hazenbout is vooral geliefd door zijn rijke en intense smaak, met subtiele aardse en hartige tonen, wat over het algemeen typerend is voor wildvlees. Hazenbout wordt over het algemeen gegeten in de maanden van Oktober tot en met Januari, wat ook wel wordt gezien als het wildseizoen.
DE SMAAK EN STRUCTUUR VAN HAZENBOUT
Hazenbout heeft een uitgesproken wildsmaak die intenser is dan de smaak van bijvoorbeeld hert of konijn. De rijke en volle smaak van de hazenbout combineert erg goed met aardse smaken, zoals bijvoorbeeld paddenstoelen. Maar ook erg goed met zoete ingrediënten, zoals rode bessen of pruimen. Een klassieke bereiding is hazenpeper, dit is een stoofschotel waarin de hazenbout langzaam wordt gegaard met wijn en groenten. Dit stoofgerecht is erg beroemd geworden door zijn diepe en complexe smaken.
HAZENBOUT ONLINE BESTELLEN?
Bij The Butchery ben je aan het juiste adres om hazenbout van topkwaliteit te proberen. Onze Meesterslagers trimmen elk stuk vlees zorgvuldig om te zorgen voor de perfecte verhouding tussen vlees en vet, wat resulteert in de beste kwaliteit. Bestellen bij The Butchery is eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog (in Nederland en België). Wil je liever een ander levermoment? Geen probleem, je kiest zelf wat het beste uitkomt! We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit tijdens het transport blijft gewaarborgd.
Ingrediënten
haas 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 476.52 |
Energie (kcal) | 114.00 |
Vet (g) | 3.00 |
Verzadigd vet (g) | 1.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.80 |
Zout (g) | 0.13 |
Hazenbout (achterbout)
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
HAZENBOUT
Hazenbout is het achterste en meest vleesrijke deel van een haas. Het wordt beschouwd als een van de meest smaakvolle stukken wild. Het vlees is mager, diep van smaak en heeft een stevige structuur. Hazenbout is vooral geliefd door zijn rijke en intense smaak, met subtiele aardse en hartige tonen, wat over het algemeen typerend is voor wildvlees. Hazenbout wordt over het algemeen gegeten in de maanden van Oktober tot en met Januari, wat ook wel wordt gezien als het wildseizoen.
DE SMAAK EN STRUCTUUR VAN HAZENBOUT
Hazenbout heeft een uitgesproken wildsmaak die intenser is dan de smaak van bijvoorbeeld hert of konijn. De rijke en volle smaak van de hazenbout combineert erg goed met aardse smaken, zoals bijvoorbeeld paddenstoelen. Maar ook erg goed met zoete ingrediënten, zoals rode bessen of pruimen. Een klassieke bereiding is hazenpeper, dit is een stoofschotel waarin de hazenbout langzaam wordt gegaard met wijn en groenten. Dit stoofgerecht is erg beroemd geworden door zijn diepe en complexe smaken.
HAZENBOUT ONLINE BESTELLEN?
Bij The Butchery ben je aan het juiste adres om hazenbout van topkwaliteit te proberen. Onze Meesterslagers trimmen elk stuk vlees zorgvuldig om te zorgen voor de perfecte verhouding tussen vlees en vet, wat resulteert in de beste kwaliteit. Bestellen bij The Butchery is eenvoudig: plaats je bestelling vóór 11.00 uur en je ontvangt het dezelfde avond nog (in Nederland en België). Wil je liever een ander levermoment? Geen probleem, je kiest zelf wat het beste uitkomt! We leveren het vlees quickfrozen en vacuümverpakt, zodat de kwaliteit tijdens het transport blijft gewaarborgd.
Ingrediënten
haas 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 476.52 |
Energie (kcal) | 114.00 |
Vet (g) | 3.00 |
Verzadigd vet (g) | 1.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 21.80 |
Zout (g) | 0.13 |