Varkensfilet LIVAR
Wat is varkensfilet?
Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. Varkensfilet is vrij neutraal van smaak, dus leent zich perfect voor marinades of kruidenmengsels. Een heerlijk stuk vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits goed bereid - toch lekker sappig!
Voedingswaarde rauwe varkensfilet per 100 gram
Energie (kJ) | 540 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 128 | Vitamine B1 (milligram) | 0,78 |
Eiwit (gram) | 23,3 | Vitamine B6 (milligram) | 0,6 |
Vet (gram) | 3,9 | Vitamine B12 (microgram) | 0,29 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 1,5 | Vitamine D (microgram) | 0,1 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1,7 | IJzer (milligram) | 0,4 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,3 | Zink (milligram) | 1,55 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 51 |
Cholesterol (milligram) | 36,6 |
- Haal de varkensfilet 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Smeer de varkensfilet in met olijfolie en kruiden naar smaak en vervolgens in de voorverwarmde oven. Marineren kan natuurlijk ook, maar dat zou ik dan een nacht van tevoren reeds doen!
- Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 60 °C is bereikt (meten met een kerntemperatuurmeter). Neem hier minimaal 50 minuten de tijd voor!
Ingrediënten
100% varkensvleesVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
Varkensfilet LIVAR
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de varkensfilet 1 uur voordat het vlees de oven in gaat uit de koelkast om op kamertemperatuur te laten komen
- Verwarm de oven voor op 160 °C
- Smeer de varkensfilet in met olijfolie en kruiden naar smaak en vervolgens in de voorverwarmde oven. Marineren kan natuurlijk ook, maar dat zou ik dan een nacht van tevoren reeds doen!
- Gaar langzaam tot een kerntemperatuur van 60 °C is bereikt (meten met een kerntemperatuurmeter). Neem hier minimaal 50 minuten de tijd voor!
-
Voedingswaarde
Wat is varkensfilet?
Varkensfilet is de uitgebeende rug van het varken, een mager stuk vlees met een randje vet aan de buitenkant, dat ervoor zorgt dat het vlees lekker sappig blijft. Varkensfilet is vrij neutraal van smaak, dus leent zich perfect voor marinades of kruidenmengsels. Een heerlijk stuk vlees, fijn van draad, niet te vet en - mits goed bereid - toch lekker sappig!
Voedingswaarde rauwe varkensfilet per 100 gram
Energie (kJ) | 540 | Koolhydraten (milligram) | 0 |
Energie (kcal) | 128 | Vitamine B1 (milligram) | 0,78 |
Eiwit (gram) | 23,3 | Vitamine B6 (milligram) | 0,6 |
Vet (gram) | 3,9 | Vitamine B12 (microgram) | 0,29 |
Verzadigde vetzuren (gram) | 1,5 | Vitamine D (microgram) | 0,1 |
Enkelvoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 1,7 | IJzer (milligram) | 0,4 |
Meervoudig onverzadigde vetzuren (gram) | 0,3 | Zink (milligram) | 1,55 |
Transvetzuren (gram) | 0 | Natrium (milligram) | 51 |
Cholesterol (milligram) | 36,6 |
Ingrediënten
100% varkensvleesVoedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |