Kipshoarma burgers

Ingredienten

4 broodjes
500 gram Rundergehakt
500 gram Kipshoarma
2 Tomaten, in dunne plakken gesneden
Shoarmakruiden (voor het gehakt)
4 Brioche hamburgerbroodjes
4 plakjes Old Amsterdam kaas
1 Courgette, in dunne plakken gesneden
Cocktail saus
Knoflooksaus

Supplies

  • Plancha of bakplaat (of koekenpan_
  • HamburgerSpatel

Bereidingswijze

Tijdens de Butchery Burger Battle kwamen de mooiste burgercreaties en omdat de battle samenviel met het EK voetbal, zagen we ook veel internationale invloeden. Zo ook deze waanzinnige kipshoarma burgers van @vurigekolen. Verandering van spijs doet eten en deze comi is oprecht een aanrader. 

Bereiding kipshoarma

Verwarm de plancha of bakplaat: Zet de plancha op middelhoog vuur en zorg dat deze goed heet is. Leg de kipshoarma direct op de plancha en bak het gaar en knapperig, ongeveer 5-7 minuten. Zet apart.

Bereiding smashburgers

Meng het gehakt met shoarmakruiden naar smaak. Mocht je liever hebben dat de shoarma kruiden niet overheersen, kun je ook gewoon peper en zout gebruiken. De kipshoarma is immers ook al gekruid! Verdeel het gehakt in vier porties en vorm ballen. Plaats de gehaktballen op de plancha. Gebruik een spatel om ze plat te smashen tot dunne burgers. Bak ze 2-3 minuten per kant tot ze goudbruin en knapperig zijn.

Broodjes (op)bouwen

kopshoarma smashburgers

Grill de courgetteplakken op de plancha tot ze zachte grillstrepen hebben. Zet ze apart. Leg een plak Old Amsterdam kaas op elke runderburger en laat het smelten terwijl het nog op de plancha ligt. Rooster de brioche broodjes even kort. Besmeer de onderste helft met knoflooksaus, leg de gegrilde courgette erop, gevolgd door de runderburger met gesmolten kaas, plakjes tomaat en top af met de kipshoarma. Smeer de bovenste helft van de broodjes in met cocktailsaus, klap op elkaar en klaar is keer.

ENJOY!