Outside skirt steak Hot 'n Fast
Bereidingswijze
Voor mij [Siebe Grijpma van @bbqmoods) is de outside skirt steam één van de favoriete steaks om hot and fast te grillen. Zo smaakvol en zo mals, dit moet je echt een keer proberen!
Samenvatting outside skirt steak bereiding
- Directe bereiding
- Dome temperatuur 225 graden Celsius
- Voorbereidingstijd: 5 minuten
- Bereidingstijd: 7 minuten
Bereiding outside skirt steak
Haal je outside skirt steak vlak voor de bereiding uit de koelkast. Het is een (lange) dunne steak en je wilt hem een mooi kleurtje meegeven zonder dat hij de medium rare voorbijgaat! Als je de steak koud op het rooster legt, heb je net iets meer tijd om de buitenkant lekker te aan te grillen.
Kruid de outside kirt steak vooraf licht met peper en zout of een goede rundvlees rub naar smaak. Gebruik niet te veel kruiden, deze steak heeft een magnifieke smaak van zichzelf. Je kunt de steak in wat kortere stukken snijden als deze niet op je BBQ past.
Grill de outside skirt steak kort op hoge temperatuur om hem een mooi kleurtje en wat extra smaak mee te geven (Maillard reactie).
Haal de steak op tijd van de BBQ want deze moet je echt medium rare eten. Met 46 graden Celsius mag hij van de grill om nog even 8 minuten te rusten. Daarna snij je hem aan en hiervoor moet je goed opletten dat je haaks op de draad snijdt (essentieel voor een mals eindresultaat!). Dat is doorgaans de lange kant dus snij je de skirt steak eerst in wat kleinere stukken.
Kind kan de was doen, maar dit ga je zéker vaker maken...
Tip: outside skirt steak doet het waanzinnig in bijvoorbeeld de Mexicaanse keuken. Burrito's, taco's, etc... Altijd een goed idee!
ENJOY!