Kalfswangen sous vide gegaard
Bereidingswijze
Varkens-, runder-, kalfs en zelfs kabeljauw wangen zijn niet alleen easy om te maken, maar ze smaken fantastisch. Een echte chef’s favorite met een hele fijne structuur.
Bereidingswijze Kalfswangen
- Een zeer easy gerecht maar het schoonmaken van die krengen is wel even een ding. Wangen zitten namelijk vol taaie stuken en vliezen.
- Gebruik een scherp mes en verwijder de vliezen aan de buitenzijde van de wangen.
- Bestrooi rijkelijk met zout, peper en knoflookpoeder. Dit noemen ze in de BBQ wereld simpelweg SPG. Salt, pepper garlic.
- Plaats in de BBQ of oven op 135C. Ik heb ze zelf gegaard op mijn Big Green egg en gezorgd voor indirecte hitte.
- Laat de wangen zo'n 3 uur lang garen of totdat ze mooi gaan bijkleuren. Dit zal makkelijker gaan op de BBQ vanwege de rook die komt van de houtskool.
- Verzamel de wangen bij elkaar en plaats in een vacumeerzak met de boter, olijfolie, knoflooktenen en kruiden.
- Laat langzaam zakken in het water en gaar je kalfswangen 12 uur lang op 82C
- That's it, kost wat tijd, maar verder weinig moeite!
ENJOY!