Gua Bao Buns met rendang, rode kool en koriander-kimchi mayonaise

Ingredienten

Gua Bao buns /witte-gua-bao.html
Kant- en-klare rendang /rendang-black-angus.html
100 gram Rode kool, dun gesneden
1/2 theelepel Zout
2 eetlepels Mayonaise
2 eetlepels Kimchi, fijngehakt
Handvol koriander, fijngehakt

Bereidingswijze

Dit gerecht kun je zo ingewikkeld maken als je zelf wilt. Zelf rendang maken is een feestje natuurlijk, maar je kunt ook kant-en-klare rendang gebruiken. Die hebben onze slagers namelijk met liefde low & slow klaargemaakt van USDA prime Black Angus beef. Robert van @vurigekolen maakte dit kleurrijke gerecht ermee klaar. Grote stappen snel thuis en toch een prachtig broodje om te serveren aan je gasten! 
 
Ps. niet zo van de rendang? De keuze is reuze in kant-en-klare stoofgerechten. Wat denk je bijvoorbeeld van korean short ribs, texas brisket of pulled beef? Allemaal perfecte toppings voor je broodje en/of eigenlijk elk ander gerecht. Je vindt ze hier. 

Bereiding koriander-kimchi mayonaise

Kneed de dungesneden rode kool met het zout tot hij zachter wordt en wat vocht loslaat. Laat even staan. Meng de fijngehakte kimchi en de helft van de koriander met de mayonaise tot een romige koriander-kimchi mayonaise. En voor de korianderhaters: die kun je natuurlijk eenvoudig weglaten in dit gerecht. 

Kant-en-klare rendang

Verwarm de rendang tot deze goed warm is in een steelpannetje of in de oven. Stoom daarna de Gua Bao buns kort of verwarm ze 30 seconden in de magnetron, zodat ze soepel worden en niet scheuren tijdens het vullen.
 
Snijd de warme buns open en vul ze met rendang. Voeg de rode kool en kimchi mayonaise toe.
Besprenkel met wat koriander (of niet) en serveer meteen.
 
bao buns met rendang
Kind kan de was doen.

ENJOY!
 

 


Meest gekocht
Culinaire Jus Rode wijn
check-circle Delivery on Maandag
5,99
Droge worst fijn
check-circle Delivery on Maandag
3,99
Kipdijfilet Scharrel Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Delivery on Maandag
Normale prijs 8,99 8,09