Corn Dogs Korean Style

Ingredienten

4 corn dogs
Algemene ingrediënten
4 Cheddar Jalapeno worsten
4 plakjes Cheddar kaas
4 plakjes Gerookte bacon
Panko
Ingrediënten Beslag
120 gram Bloem
120 gram Maïsmeel
300 ml Karnemelk
1 tl Bakpoeder
2 Eieren
2 el Suiker
1 tl Zout
1 tl Zwarte peper
1 tl Gerookte paprikapoeder

Supplies

Bereidingswijze

Corn Dogs, op en top Amerikaanse streetfood dat zeer zeker de moeite is. Love it. Sowieso mag er wat ons betreft meer worden genoten van saucijsjes in Nederland. Wij helpen je vast op weg. Want wist je dat er ook een Koreaanse Corn Dog bestaat? De Koreanen hebben eigenlijk gewoon een beter recept dan die Amerikanen, want zij gebruiken Panko, of crunchy aardappel, of gecrushte cornflakes voor de buitenkant.

Corn Dog 2.0

In dit recept heb ik [Ruud van Rudiculous Kitchen\ the best of both worlds gecombineerd en hier nog even wat extra’s aan toegevoegd om het nóg lekkerder te maken. In dit recept gebruiken we geen hotdogs, maar gewoon lekkere dikke vette Cheddar Jalapeno braadworsten! Daarnaast zullen we er een extra laagje kaas aan toevoegen, ook nog een laagje heerlijke bacon, een laag van die Amerikaanse zachte Corn Dog beslag en om het helemaal af te maken een laagje Panko! Met dit recept blijf je mooi in vorm.. :-)

Bereiding corn dogs

  • Verwarm de barbecue tot ongeveer 100 graden
  • Steek de stokjes in de worst terwijl je de worsten recht duwt op een snijplank of bord. 
  • Voeg wat rookhout toe aan de barbecue en leg de worsten erop
  • Laat de worsten een half uurtje roken
  • Maak in de tussentijd het beslag door alle ingrediënten in een kom te doen en dit te mixen tot een glad beslag. Het beslag moet een beetje de dikte hebben van pannenkoekbeslag. Is het te dik, voeg wat karnemelk toe. Is het te dun, voeg wat bloem toe
  • Haal de worsten na een half uur van de barbecue en laat ze afkoelen
  • Haal vervolgens het velletje van de (afgekoelde) worsten af
  • Rol de cheddar omheen en daar omheen weer de gerookte bacon
  • Rol de worstjes strak in vershoudfolie zodat de worstjes vorm behouden en leg vervolgens een half uurtje in de vriezer zodat het straks niet uit elkaar valt
  • Doe in de tussentijd panko op bord en voeg hier een snuf zout aan toe
  • Zet de frituurpan aan op 180 graden
  • Haal na een half uur de worsten uit de vriezer en verwijder het folie
  • Dompel de worsten één voor één onder in het beslag en rol vervolgens in de panko mix tot ze volledig bedekt zijn met panko.
  • Doe de Corn Dogs in de friteuse en wacht tot ze goudbruin zijn. Dit duurt ongeveer 5 tot 6 minuten. Doe ze niet allemaal tegelijk in de frituur want dan worden ze niet volledig bruin rondom.

Wacht even met in je mond stoppen, hoe moeilijk dat ook is! 

ENJOY!


Meest gekocht
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
5,99
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
5,99
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
50,99