Soms is het allemaal niet zo ingewikkeld. Tuurlijk, je kunt zelf van scratch je bao buns maken, maar je kunt ze natuurlijk óók gewoon kopen. Bijvoorbeeld bij de toko. Als je die niet in de buurt hebt, vind je ze eenvoudig online. Je kunt natuurlijk allerlei sausjes, kruiden of Aziatische touches aan dit gerecht geven, maar je kunt het ook laan & mean houden. De Wagyu ossenhaas zit immers al ramvol smaak van zichzelf. Robert van Dijk van @vurigekolen maakte deze 'snack' zonder al teveel poespas en zeker weten dat je hiermee indruk gaat maken...
Bereiding Wagyu Bao Buns
Ontdooi de bao buns
Laat een klontje roomboter smelten in een koekenpan, snijd de ui in halve ringen en laat minimaal 15 minuten op laag vuur pruttelen
Laat in een andere koekenpan een laagje zonnebloemolie ( gebruik geen olijfolie i.v.m de smaak van de olie) knetterheet worden en bak de ossenhaaspuntjes 2 minuten
Draai om en bak nog 1 minuut
Leg de ossenhaaspuntjes in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten
Stoom de Bao buns in de magnetron 750 watt 40sec
Snij de ossenhaas indien nodig nog in mooie plakjes en beleg de buns met een paar blaadjes veldsla, kaas, ossenhaas en de gekarameliseerde uien
Biertje erbij en je hebt de ultimate zondagmiddag snack!
Kind kan de was doen... ENJOY!
Recept delen
Voor 11.00u besteld, dezelfde avond in huis
Geleverd tussen 17.00 - 22.30 (ma-vr)
100% tevredenheidsgarantie Kiyoh-score: 9,5