Bacon sausage wraps

Ingredienten

4 Cheddar jalapeño rookworstjes
12 Kleine tortilla’s
6 plakjes Cheddar kaas (half plakje per wrap)
1 potje Tortillasaus (bijv. salsa of een andere saus naar keuze)
12 plakjes Bacon
BBQ kruiden naar smaak
Simpele aïoli
300 gram Mayonaise
1 eetlepel Olijfolie
2 teentjes Knoflook geraspt
Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Je hebt rookworst en je hebt rookworst en dat hoeft echt niet alleen bij stamppot gegeten te worden. Cheddar/Jalapeno rookworstjes in wrapped in een tortilla en bacon met een homemade aïoli; hóe goed klinkt dat? Robert van @vurigekolen maakte deze geweldige snack met onze cheddar/jalapeno rookworstjes en geloof ons, die wil je ook maken!

Bereiding bacon sausage wrap

  • Verwarm de BBQ voor op 200 graden Celsius en zorg voor een indeling met indirect vuur. 
  • Snijd de cheddar jalapeño worstjes in drieën, zodat je 12 stukken hebt.
  • Neem elke tortilla en snijd 1/4 het ronde gedeelte (het "kontje") eraf, zodat je een rechte kant hebt.
  • Beleg elk met een half plakje cheddar en voeg een eetlepel tortillasaus toe bovenop de kaas
  • Leg een stuk worstje op de rechte kant van de tortilla.Sla het ronde gedeelte van de tortilla over het worstje heen en rol vervolgens de tortilla stevig op.
  • Wikkel één plakje bacon om de opgerolde tortilla, zodat de bacon de tortilla goed bedekt.
  • Bestrooi de gewikkelde worstjes met BBQ kruiden naar smaak
  • Plaats de gewikkelde worstjes rechtop op het indirecte deel van de BBQ.
  • Sluit de deksel en bak de worstjes gedurende 15-20 minuten
  • Garneer eventueel af met verse kruiden

Bacon Sausage wraps

Bereiding aïoli

  • Doe 300 gram mayonaise in een kom.
  • Voeg 1 eetlepel olijfolie en de geraspte teentjes knoflook toe aan de mayonaise.
  • Roer alles goed door elkaar tot een gladde saus.
  • Breng op smaak met zout en peper en eventueel
  • Maak af met verse peterselie

bacon sausage wraps

En dan de fun part: serveer de wrapjes als snack rechtop op een plank met de zelfgemaalte aïoli. 

ENJOY