The Butchery maakt gebruik van Cookies om de site te kunnen blijven optimaliseren en jou een fijne gebruikerservaring te kunnen bieden. Door gebruik te maken van onze website, stem je hier automatisch mee in.
Ossenstaart Blonde d'Aquitaine
Ossenstaart van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio.
Productinformatie
Ossenstaart van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio.
Wat is ossenstaart?
Ossenstaart is - enigszins misleidend - de staart van een rund (en dus níet van een os!). Een staart weegt al gauw anderhalve kilo en bestaat uit wervels met spierweefsel. Tussen de wervels door wordt de ossenstaart in plakken gesneden, waarmee je vervolgens de meest heerlijke bouillons en stoofschotels maakt. Hoe lekker is immers ossenstaartsoep? Let wel: ossenstaart heeft op z'n minst drie uur nodig (liever langer) om op smaak en structuur te komen. Het is als 't ware slowfood uit oma's tijd. Kort bereid is ossenstaart maar taai, maar neem je de tijd, dan maak je er de meest heerlijke bouillon of stoof van. Deze ossenstaart komt van Butchery Beef, ons premium huismerk van rund uit de regio.
Ossenstaart van Butchery Beef
Deze ossenstaart is afkomstig van Butchery Beef, ons premium huismerk van (h)eerlijk rund uit de regio. Wekelijks selecteert mijn vader Jan Lantings Sr. persoonlijk ons rundvlees bij boeren uit de regio met wie we al heel lang samenwerken. Gegarandeerd (h)eerlijk vlees. De koeien grazen zomers buiten in natuurgebieden en hun menu bestaat – naast vers gras – uit Lucerne (luxe gras met hoge voedingswaarden), mais, granen, aardappelen en een dagelijkse portie vitaminen en mineralen. De dieren hebben alle ruimte en worden met liefde verzorgd. Deze ossenstaart heeft mede daardoor die authentieke rundvlees: zoals het vroeger al was en zoals het hoort te zijn...
Ingredienten
Butcher's Notes
Er gaat bij ons geen kerst voorbij zonder dubbelgetrokken ossenstaartsoep. Hóe lekker is dat? Het is wel even een klus, maar ik vind het resultaat 't dubbel en dwars waard. Wij hebben ook kant-en-klare ossenstaartsoep overigens, voor iedereen die geen zin heeft in 'gedoe'. Hoewel bouillon trekken van ossenstaart natuurlijk vooral tijd kost en weinig moeite.