Hazenboutvlees/poulet

Hazenboutvlees poulet

Dit hazenboutvlees is gesneden in stukjes poulet en direct klaar voor gebruik. Het vlees is mager en stevig en wordt bij langzaam garen zacht van structuur. Perfect voor stoofgerechten of een klassieke ragout.

Wat is hazenboutvlees?

Hazenboutvlees komt van de achterbout van de haas. Het wordt in stukken gesneden zodat het gelijkmatig gaart. Bij lage temperatuur krijgt het vlees zijn kenmerkende structuur. Ideaal om langzaam te bereiden met een saus of groente naar keuze.

Hazenboutvlees poulet online bestellen?

Bestellen gaat eenvoudig. Voor 11 uur besteld is dezelfde avond in huis in Nederland en België. Wil je liever een andere dag? Dat kan. Het vlees wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft.

HET BEREIDEN VAN HAZENPOULET

Hazenpoulet is een stoofgerecht dat barst van smaak. Het vlees wordt langzaam gegaard in een rijke saus, waardoor het boterzacht wordt en de smaken prachtig samenkomen.

  • Ontdooi het hazenpoulet rustig in de koelkast, het liefst een dag van tevoren.
  • Haal het vlees een uur voor de bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
  • Dep het vlees goed droog met keukenpapier.
  • Kruid het vlees royaal met zout en peper.
  • Bestuif het licht met bloem zodat het straks een mooie korst krijgt en de saus wat binding heeft.
  • Verhit olie en boter in een stevige pan en bak het vlees in delen goudbruin.
  • Voeg tijdens het bakken een takje tijm, een takje rozemarijn en een gekneusd teentje knoflook toe voor extra smaak.
  • Schep het vlees uit de pan zodra het mooi gekleurd is.
  • Bak in het achtergebleven bakvet de champignons en zilveruitjes tot ze beginnen te kleuren.
  • Leg het vlees terug in de pan.
  • Smeer een plak ontbijtkoek dun in met mosterd en leg die bovenop het vlees.
  • Voeg een scheut wildfond of bouillon toe tot het vlees net onder staat.
  • Roer de aanbaksels van de bodem los zodat al die diepe smaken in de saus terechtkomen.
  • Breng rustig aan de kook en zet het vuur laag.
  • Laat het geheel zachtjes sudderen met de deksel half op de pan tot het vlees helemaal zacht is. Reken op ongeveer anderhalf tot twee uur.
  • Roer af en toe door en controleer of er voldoende vocht in de pan blijft.

Ingredienten

haas

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 477
Energie (kcal) 114
Vet (g) 3.0
Verzadigd vet (g) 1.3
Koolhydraten (g) 0.0
Suikers (g) 0.0
Vezels (g) 0.0
Eiwitten (g) 21.8
Zout (g) 0.13

Hazenboutvlees/poulet

Wildsoepje of hazenstoof maken? Dit hazenboutvlees is hier zeer geschikt voor!

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Flash-frozen en vacuüm verpakt
Wildsoepje of hazenstoof maken? Dit hazenboutvlees is hier zeer geschikt voor!
Product label
Meest gekocht
Burgerbun Brioche Black
check-circle Morgen in huis
2,99
Rundergehakt Blonde d'Aquitaine
check-circle Morgen in huis
4,99
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Laden...