Wij zijn supertrots te melden dat The Butchery vanaf nu ook levert in België > 24 maart is onze allereerste leverdag. Op veler verzoek en dat doet ons natuurlijk enorm veel goed! Als premium online slager heeft The Butchery in Nederland inmiddels stevig voet aan de grond en we voelen ons klaar voor het mooie culinaire België.

We hebben de afgelopen jaren met veel passie ons assortiment samengesteld. Dat heeft geresulteerd in een aanbod van de allerbeste vleesrassen van over de hele wereld. Wij durven ons inmiddels Wagyu specialist te noemen, maar bieden bijvoorbeeld eveneens 6 soorten Angus Beef aan. En niet alleen dikke steaks of exclusieve cuts, maar ook dagelijks vlees en zelfs ambachtelijke croquetten vind je op The Butchery. Allemaal van absolute premium kwaliteit!

Vanuit eigen passie hebben we bovendien ook een prachtig assortiment Asian Style. Van shabu shabu (2 mm sliced) tot Korean BBQ (4 mm sliced), allemaal handgesneden door Meesterslager Bert-Jan Lantinga. 

Lantinga Slagerij & Vershuis

Laat ik beginnen met een voorstelrondje. Mijn naam is Bert-Jan Lantinga: derde generatie uit 'n slagersfamilie en foodie in de breedste zin van het woord. The Butchery is ontstaan vanuit stenen winkels: Lantinga Slagerij & Vershuis (gevestigd in het Noorden van Nederland).  In mijn vak heb ik stiekem alweer best wat kilometers achter de rug. Eigen winkels, een professionele eigen productie én worstmakerij, een rondreizende marktkraam, catering in alle soorten en maten (zoals Sensation White in New York met sterrenchef Ron Blaauw), de ontwikkeling van kant-en-klaar maaltijdenconcept Meat & Meals (landelijk uitgerold als franchise formule met inmiddels meer dan 100 winkels in Nederland), voormalig bestuurslid van de KNS (Koninklijke Nederlandse Slagersbond) en mijn benoeming tot Meesterslager. De droom van een slagerij zonder grenzen is er echter altijd geweest. Tijdens een vakantie met Suus (mijn vriendin), inmiddels alweer ruim 5 jaar geleden, is het idee van een online slagerij ontstaan. Ik weet heus: dat was destijds al niet nieuw en inmiddels zijn er flink wat vlees websites bij gekomen, elk met een eigen specialiteit. Maar toch wilden we ons plan om heel Nederland te bedienen voortzetten... Want onze gedachten waren inmiddels volledig op hol. Inmiddels is The Butchery een gevestigde naam in Nederland op het gebied van premium vlees. De aanvragen vanuit België bleven binnenstromen en dat heeft ons doen besluiten de stap te wagen. We zijn beyond excited!

Waarom bestellen bij The Butchery?

Wat is onze toegevoegde waarde? Ik kan zeggen kwaliteit en dat ís natuurlijk ook zo, maar daarover kan ik natuurlijk niet oordelen bij andere partijen. De  toegevoegde waarde zit 'm denk ik vooral in ons assortiment en het feit dat alles handcrafted is in eigen slagerij & worstmakerij. Ambacht online dus. 

Rassenspecialist

Gaandeweg ons online avontuur kregen we - veelal van expats - steeds meer aanvragen voor bijzondere rassen. We zijn zelf groot liefhebber van USA Black Angus PRIME en hebben inmiddels ons Black Angus assortiment uitgebreid met Canada, Australië, Nieuw-Zeeland en Spanje. Stuk voor stuk prachtrassen. Maar verandering van spijs doet eten en er is zoveel moois te proberen: van A5 BMS12 Kagoshima Wagyu tot Rubia Gallega en van Italiaans Chianina tot Fins Sashi Beef to Australisch Wagyu BMS8/9. Als groot liefhebber geven we maar wat graag gehoor aan de verzoeken en dat heeft geresulteerd in een breed assortiment aan absolute toprassen. Niet alleen rund overigens. Wat denk je bijvoorbeeld van Ibérico, Mangalitza, Duroc d'Olives of Porc au Grain? En lamsvlees van Agnei Ibérico of Label Rouge kip? Allemaal met zorg versneden in eigen slagerij en ook niet onbelangrijk: stuk voor stuk met een eerlijke herkomst. Want laten we dat zeker niet vergeten!

Flashfrozen levering

Het idee van rassenspecialist is overigens niet van de ene op de andere dag ontstaan. We wilden eigenlijk een online steakshop lanceren, met een klein, specialistisch assortiment. Elke zichzelf respectererende internetondernemer zal immers zeggen: maak keuzes en specialiseer je ergens in. Een logisch verhaal. En toch hebben we gaandeweg in de afgelopen twee jaar ons assortiment steeds verder uitgebreid. Ons volledige assortiment is flashfrozen (ingevroren binnen het uur) en wordt ook bevroren geleverd. Dat biedt mogelijkheden om een gevarieerd aanbod te voeren van over de hele wereld. En omdat de vraag naar exclusieve rassen toenam, hebben we daar aan voldaan. Zo simpel is het. We zijn dan ook bijzonder trots (of is het fier?) op waar we vandaag de dag staan. Leveren in België vinden we een prachtige volgende stap! 

Same Day Delivery in Vlaanderen & Brussel

We gaan van start in Vlaanderen en Brussel en gaan leveren met onze vaste koerier Trunkrs. Je kunt zelf je leverdag kiezen, als je wilt zelfs same day! Bestel je vóór 10.00, dan leveren we dezelfde avond tussen 17.00 - 22.00. Waarom avondlevering? Omdat we streven naar zo kort mogelijk transport. Ons vlees is maximaal 12 uur onderweg en mede daardoor zijn we in staat om ons vlees met behulp van droogijs in topconditie af te leveren. Een overzicht van alle postcodegebieden waar we gaan leveren vind je hier. 

#sharethegoodfoodfeeling

Wat we tot slot óók graag willen is de joy of food met jullie delen. #sharethegoodfoodfeeling. Daarom vind je op The Butchery recepten, een uitgebreide giftshop, inspiratie, The Butchery Academy en komt er binnenkort een ButcheryClub (waarover later meer)...  Het oorspronkelijke idee van een specialistische steakshop is inmiddels ietwat uit de hand gelopen, maar zo gaan die dingen nu eenmaal. 

Mocht je het leuk vinden om je ervaringen en (BBQ) creaties te delen. We zijn online te vinden op facebook  en instagram

Tag ons vooral of gebruik de #sharethegoodfoodfeeling of #instabutchery. Dan kunnen we lekker meegenieten!

Kies voor een eerlijke herkomst

Wij zijn voorstander van het motto Less is More. Of je nu dagelijks vlees eet of flexitariër bent, kies in elk geval eerlijk vlees van goede kwaliteit en met een eerlijke herkomst. Is voor iedereen beter... Ons credo in de winkels luidt al jaren: Proef de Oorsprong... Opa Lantinga is daarmee begonnen, niet wetende dat hij anno 2021 hartstikke hip zou zijn ;-).

Mocht je nieuwsgierig zijn naar de manier waarop onze producten jouw voordeur bereiken... die info volgt heel spoedig. 

Nogmaals: welkom op The Butchery! Vragen of tips? Stel ze gerust op [email protected]

Lfs,

Bert Jan Lantinga