Met vaderdag vliegen de dikke vette steaks je om de oren, maar met Moederdag zijn het voornamelijk ontbijtjes die de revue passeren. Oók heel lekker, maar waarom niet en/en? Iedereen weet: liefde gaat door de maag.  Een uitgelezen kans om culinair uit te pakken dus. Thuis uit eten! Hier wat inspiratie voor een menu.

Thuis uit eten

Voorgerecht – Gerookte zalm

Houdt moeders van gerookte zalm? Da’s makkelijk, want met deze gerookte zalm zit je sowieso goed. Grote stappen, snel thuis. Serveer er lekker creme fraiche of room bij en ook een tip: pappadums. Die haal je kant-en-klaar bij de supermarkt en spicen elk gerechtje op. Oók lekker: gerookte zalm met wasabi mayo (mayonaise mixen met wasabi pasta), wakamé (zeewiersalade) op een pappadum met daaroverheen sesamzaadjes. Echt goddelijk!

Bekijk gerookte zalm

Tussengerecht – Gyoza van Pulled Beef

Oké, dit recept vergt wat werk en kan makkelijk weggelaten worden. Aan de andere kant. Het is slecht weer, meivakantie en wellicht kun je de zaterdag alvast de keuken in duiken met de kids. Want MAN, deze gyoza’s zijn een potje lékker!

Bekijk Recept

Hoofdgerecht – Tournedos in sambal jus

Het is misschien een inkopper, maar één van onze hardlopers is en blijft tournedos en als je van pittig houdt, hebben we een heel fijn receptje voor je. Ook als je niet van pittig houdt trouwens, want je kunt de sambal weglaten en dan heb je evengoed een heerlijke jus. 

Bekijk recept

Is Moeders een fijnproever die altijd al eens A5 Wagyu heeft willen proberen? Dat komt dan extra goed uit. Alleen het beste is immers goed genoeg voor mama en de A5 BMS12 Wagyu Ribeye is deze week in de aanbieding. 

Bekijk Wagyu aanbieding

OF

Hoofdgerecht - Gevulde Parelhoen

Geen rood vleesliefhebber of liever iets feestelijks op tafel? Speciaal voor Moederdag is deze week de parelhoen in de aanbieding. En niet zomaar parelhoen, maar arelhoen gevuld met kipgehakt, notenmix, krenten, rozijnen honing, gember & cranberry compote. Als je daar geen indruk mee maakt? 110 minuten op 150 graden in een voorverwarmde oven en klaar is kees. 

Bekijk Parelhoen aanbieding

Nagerecht – Aardbeien met merengue en slagroom

Aardbeien met merengue en slagroom in een feestelijk glas: Blaadje munt erover om af te garneren en klaar ben je. Want waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Deze combi is golden, dus dan kun je je energie mooi steken in de rest van het menu.

Toegift – Espresso Martini

Voor de liefhebber, een mooie bonus! Anders dan de naam doet vermoeden, zit er geen martini in een espresso martini. Deze Spaanse topper is namelijk een cocktail op basis van koffielikeur, vodca en espresso en ijsklontjes. Voor 1 cocktail kun je bijvoorbeeld gebruiken: barmaatje/30 ml koffielikeur  (bijvoorbeeld Tia Maria of Quarante Y Tres), barmaatje/30 ml vodca, een goede straffe espresso en 2 ijsklontjes. Dat doe je samen in een blender en mix je tot er een mooie schuimlaag ontstaat. Uitschenken in een mooi martiniglas en als je het écht profi wilt aanpassen maak je het af 3 koffieboontjes. Echt. Er gaat bij ons geen etentje voorbij zonder dat we die met deze heerlijkheid afsluiten.

Goed, uiteindelijk is dit menu natuurlijk puur ter inspiratie. Over smaak valt niet te twisten, dus vind je het niks, dan vind je het niks. We hebben nog veel meer recepten online staan, waar je je eigen menu uit kunt samenstellen!

Bekijk Recepten