Iberico spareribs

Speciaal voor Butchery club members: Iberico spareribs 1500-1550 gram voor je gespaarde beefcoins.

Hoe bereid je spareribs?

Spareribs, en dan voornamelijk de rauwe variant, leent zich uitstekend voor een langzame garing. Wil je binnen een paar uur spareribs eten? Kook de spareribs dan in 30 minuten in marinade met een beetje water gaar. 

Tijd genoeg? Oke, kruid dan eerst je spareribs met een dry rub of een marinade. Zorg dat de BBQ een temperatuur heeft tussen de 100 en 150 graden. Leg de spareribs -boven een druipbak, niet boven de kooltjes- met de botjes naar beneden. Ieder half uur smeer je ze in met een bijvoorbeeld appelsap. Na anderhalf uur kan je de spareribs inpakken met aluminiumfolie voor een extra mals stukje vlees. Na een uur in aluminiumfolie pak je ze weer uit en leg je ze nog voor een tijdje terug op ’t rooster. Eindig met een glaze.

Voordeel van niet voorgaren is dat het structuur in ’t vlees mooi blijft en je dus die bite blijft houden. 

Bereidingswijzen van spareribs

Spareribs is misschien wel één van de meest populaire low & slow BBQ gerechten van Nederland. Er zijn tig manieren om ze klaar te maken, maar hieronder een leidraad en recepten waar je zéker mee uit de voeten moet kunnen.

Spareribs volgens de 3-2-1 methode

Deze methode komt uit Amerika en met name geschikt voor dikbevleesde ribben, zoals buikribben. Gebruik je dunnere ribben (zoals in Nederland vaak het geval), dan kun je de tijden wellicht iets naar beneden schroeven. Hoe dan ook moet je wel zo'n 5 tot 6 uur rekenen en dat is exclusief voorbereiding. Maar dat is juist de charme ervan. Want hoe kun je beter je zondagmiddag besteden? Waar staat de methode De getallen staan voor tijdsdelen. Niet per se uren, al is dat wel een beetje de standaard. Gemiddeld neemt een low & slow bereiding van spareribs (voorbereiding niet meegeteld) zo’n 6 uur in beslag. Over het algemeen geldt: 3 uur roken, 2 uur stomen, 1 uur grillen. 3,2,1 dus. Maar de tijden zijn wel relatief en onderhevig aan smaak en je vlees. Met babyback ribs zou je er bijvoorbeeld ook voor kunnen kiezen om slechts een uurtje te stomen. En omdat veel BBQ’ers er helemaal niet van houden als het vlees van het bot valt, wordt 2 uur stomen ook vaak verlaagd naar 1 uur stomen. Ga dus ook een beetje op je gevoel (en je vlees) af.

Meer over de 3-2-1 methode lees je hier

Low & slow spareribs bereiding

Wil je graag spareribs bereiden volgens een mooi recept? Hebben we voor je! Kan op de smoker en BBQ! Er zijn meer recepten te vinden, dus kijk vooral even rond.

Ingredienten

varkensvlees 100%

Voedingswaarde

Type Per 100g
Energie (kJ) 999.02
Energie (kcal) 239
Vet (g) 17.7
Verzadigd vet (g) 7.1
Koolhydraten (g) 0
Suikers (g) 0
Vezels (g) 0
Eiwitten (g) 20
Zout (g) 0.08

Iberico spareribs

Speciaal voor Butchery club members: Iberico spareribs 1500-1550 gram voor je gespaarde beefcoins.

446 Beefcoins

check-circle Morgen in huis
Inloggen
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Speciaal voor Butchery club members: Iberico spareribs 1500-1550 gram voor je gespaarde beefcoins.
Meest gekocht
Iberico RibFingers Iberico Ribfingers
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 11,99 10,79
gepaneerde schnitzel livar
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 5,99 5,39
Iberico spareribs Iberico Spareribs
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 26,99 24,29