JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Cassave chips met rendang, pittige Cheddar en chilisaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: €12,95 (8,95 from €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Secreto Iberico is - de naam zegt het al - het best bewaarde geheim van het Iberico varken. Iberico flank noemen ze dit deel ook wel. Het is een speciale snit van de schouders, het verlengde van de schouderspieren, tussen de schouders en het harde nekspek. Er wordt beweerd dat deze snit alleen voorkomt bij het Iberico varken, maar daarover kan getwist worden. Feit is wel dat dit vleesdeel snijden millimeterwerk is en dat wij in Nederland deze snijtechniek niet hanteren zoals de Spanjaarden dat doen. Secreto varkensvlees wordt veruit het meest gegeten van het Iberico varken, dat zeer zeker. En dat is niet voor niks. Het vlees is waanzinnig dooraderd met vet en zit ramvol smaak. Karakteristieke smaak, vanwege de kilo's eikels die het Iberico varken in de herfst dagelijks wegpoetst. Secreto Iberico is écht een smaaksensatie, die je niet dagelijks beleeft en die eigenlijk nergens mee te vergelijken is. Secreto Ibérico wordt ook wel het Wagyu onder het varkensvlees genoemd en daar sluiten wij ons volledig bij aan. Zeker als het gaat om deze deze Iberico Secreto Bellota. Bellota staat voor eikels en daar eten de varkens kilo’s van weg. Die nootachtige smaak proef je echt terug in het vlees. Een must- try voor liefhebbers dus!
Onze Iberico Secreto komt van Ibérico Certificad - oftewel: Cerdo Ibérico - afkomstig uit het zuidwesten van Spanje en ambachtelijk getrimd en versneden door onze Meesterslagers. Iberico staat bekend als één van de meest smaakvolle scharrelrassen ter wereld. Niet zo raar ook. De varkens leven vogelbrij buiten en eten alleen maar natuurlijk voer als gras, kruiden, wortels en soms olijven. In gortdroge zomertijden worden ze bijgevoerd met graan. Maar het échte werk begint in de herfst, als de eikels (bellota's) van de oude kurk- en steeneiken vallen. Want juist de eikels geven Iberico vlees die karakteristieke smaak. In die periode eten Iberico varkens kilo's eikels per dag, waardoor ze in korte tijd groeien tot een indrukwekkende 160 - 180 kilo. De varkens zijn relatief klein van stuk en hebben dus een hoge concentratie vet, voornamelijk intramusculair, dus tussen de spieren. Dat verdeelt zich super door het vlees. Iberico vlees is dus kruidig en vettig, grotendeels enkelvoudig en meervoudig verzadigd, dus rijk aan voedingsstoffen. Nog zo'n voordeel van het Ibérico varken. Iberico Secreto is dan ook een smaaksensatie.
Secreto Iberico is een prachtige snit, maar lang niet overal verkrijgbaar. Gelukkig is online bestellen bij The Butchery heel eenvoudig! Het vlees is bovendien helemaal grill ready gemaakt door onze Meesterslagers en heeft dus verder weinig nodig. The Butchery levert supersnel in heel Nederland en België en je ontvangt je secreto quickfrozen, dus kan eventueel zo weer de vriezer in. Vooruitbestellen kan ook, want de leverdag kies je zelf. Makkelijker kunnen we het echt niet maken.