Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG

Wat is een rumpsteak?
De rumpsteak wordt gesneden uit het achterste deel van het rund, net boven de bil. Deze spier wordt veel gebruikt bij het bewegen van het dier. Juist dit zorgt ervoor dat de beste eigenschappen van verschillende steaks gecombineerd worden. Supermals en vol smaak. Win-win toch?
Rumpsteak bakken is te vergelijken met het bakken van een kogelbiefstuk bijvoorbeeld, heel easy dus! Let's go:
- Haal de rumpsteak ongeveer een uur voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dit helpt om gelijkmatiger te garen.
-
Dep de biefstuk droog met keukenpapier en breng aan beide zijden zout en peper aan naar smaak.
-
Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Voeg een flinke klont boter of scheut olie toe aan de pan om aanbakken te voorkomen.
-
Als de pan goed heet is, leg je de kogelbiefstuk in de pan. Bak de biefstuk aan elke zijde ongeveer 2-4 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees. Vuistregel is 1 minuut per centimeter per kant. Dus als de rumpsteak 2 centimeter dik is, beide kanten 2 minuten bakken.
-
Haal de kogelbiefstuk uit de pan en laat het ongeveer 5 minuten rusten op een bord, losjes bedekt met aluminiumfolie. Hierdoor kan het vlees ontspannen en worden de sappen gelijkmatig verdeeld.
-
Snijd de kogelbiefstuk tegen de vezelrichting aan en serveer direct.
Ingredienten
Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
Rumpsteak Black Angus Premium Grassfed ARG
Informeer me wanneer dit product op voorraad is
- Delivery on Maandag of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
- Haal de rumpsteak ongeveer een uur voor het bakken uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Dit helpt om gelijkmatiger te garen.
-
Dep de biefstuk droog met keukenpapier en breng aan beide zijden zout en peper aan naar smaak.
-
Verhit een koekenpan of grillpan op hoog vuur. Voeg een flinke klont boter of scheut olie toe aan de pan om aanbakken te voorkomen.
-
Als de pan goed heet is, leg je de kogelbiefstuk in de pan. Bak de biefstuk aan elke zijde ongeveer 2-4 minuten, afhankelijk van de gewenste gaarheid en de dikte van het vlees. Vuistregel is 1 minuut per centimeter per kant. Dus als de rumpsteak 2 centimeter dik is, beide kanten 2 minuten bakken.
-
Haal de kogelbiefstuk uit de pan en laat het ongeveer 5 minuten rusten op een bord, losjes bedekt met aluminiumfolie. Hierdoor kan het vlees ontspannen en worden de sappen gelijkmatig verdeeld.
-
Snijd de kogelbiefstuk tegen de vezelrichting aan en serveer direct.
-
Voedingswaarde
Wat is een rumpsteak?
De rumpsteak wordt gesneden uit het achterste deel van het rund, net boven de bil. Deze spier wordt veel gebruikt bij het bewegen van het dier. Juist dit zorgt ervoor dat de beste eigenschappen van verschillende steaks gecombineerd worden. Supermals en vol smaak. Win-win toch?
Rumpsteak bakken is te vergelijken met het bakken van een kogelbiefstuk bijvoorbeeld, heel easy dus! Let's go:
Ingredienten
Voedingswaarde
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | N/B |
Energie (kcal) | N/B |
Vet (g) | N/B |
Verzadigd vet (g) | N/B |
Koolhydraten (g) | N/B |
Suikers (g) | N/B |
Vezels (g) | N/B |
Eiwitten (g) | N/B |
Zout (g) | N/B |
