Gepekelde partyham LIVAR (rauw)

Gepekelde Partyham LIVAR (rauw)
De gepekelde partyham van LIVAR is rauw vlees dat op traditionele wijze is bereid. Door het pekelen behoudt het vlees zijn structuur en ontwikkelt het een herkenbare, milde zoutsmaak. Deze ham is geschikt om zelf te garen of te serveren als onderdeel van een buffet.
Wat is een gepekelde ham?
Pekelen is een klassieke manier om vlees te bewaren en extra smaak te geven. Het vlees ligt in een mengsel van zout en kruiden waardoor het stevig blijft en een lichte kruiding krijgt. Tijdens het bereiden blijft het vlees mals en krijgt het een mooie kleur.
LIVAR – Limburgs kloostervarken
LIVAR is een Nederlands kwaliteitsconcept dat het predicaat drie sterren van de Dierenbescherming draagt. De varkens leven in Limburg, op boerderijen die verbonden zijn aan abdij Lilbosch. Ze krijgen lokaal graan en worden met zorg gehouden. Die rustige leefwijze en aandacht voor voeding zorgen voor vlees met karakter en een natuurlijke smaak. LIVAR staat voor respect voor dier en omgeving, en dat proef je terug in de kwaliteit.
Gepekelde Partyham LIVAR online bestellen?
Bestellen is eenvoudig. Plaats je bestelling voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond in huis (in Nederland en België). Je kiest zelf het bezorgmoment. De ham wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment van bereiding.
Bereidingswijze:
Haal de ham 2 dagen vantevoren uit de vriezer en zorg dat de ham volledig is ontdooid. Verwarm de oven voor op 160°C en doe de ham in de oven. de bereidingstijd is ongeveer 1 uur per kilo. Dus 2 kilo is 2 uur op 160°C. het makkelijkst is dat u een kernthermometer gebruikt welke in de midden 68°C moet zijn.
Rub de ham in met een rub geschikt voor varkensvlees (bijvoorbeeld de all purpose rub van no rubbish) of de Croix Valley st. Louis dry rub. strijk na een uur de ham in met een lekker bbq saus zoals de Croix Valley st Louis style bbq saus.
Laat de ham even na het bereiken van de temperatuur 10 minuten op het aanrecht rusten en bestrijk nogmaals met de saus.
Eet smakelijk.
Ingredienten
varkensvlees, aroma (SELDERIJ), glucosestroop, nitriet, sacharose, specerijextract (SELDERIJ), zout, antiklontermiddel: E535, antioxidant: E301, smaakversterker: E621, E627, E631, stabilisator: E450, E451Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 521 |
| Energie (kcal) | 125 |
| Vet (g) | 3.4 |
| Verzadigd vet (g) | 1.4 |
| Koolhydraten (g) | 1.2 |
| Suikers (g) | 0.2 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 22.2 |
| Zout (g) | 2.06 |
Gepekelde partyham LIVAR (rauw)
+ Must haves
+ Sides
- Vanavond in huis of kies zelf je leverdag
- Vanaf € 100,- GRATIS bezorging.
- Flash-frozen en vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
-
Reviews
Gepekelde Partyham LIVAR (rauw)
De gepekelde partyham van LIVAR is rauw vlees dat op traditionele wijze is bereid. Door het pekelen behoudt het vlees zijn structuur en ontwikkelt het een herkenbare, milde zoutsmaak. Deze ham is geschikt om zelf te garen of te serveren als onderdeel van een buffet.
Wat is een gepekelde ham?
Pekelen is een klassieke manier om vlees te bewaren en extra smaak te geven. Het vlees ligt in een mengsel van zout en kruiden waardoor het stevig blijft en een lichte kruiding krijgt. Tijdens het bereiden blijft het vlees mals en krijgt het een mooie kleur.
LIVAR – Limburgs kloostervarken
LIVAR is een Nederlands kwaliteitsconcept dat het predicaat drie sterren van de Dierenbescherming draagt. De varkens leven in Limburg, op boerderijen die verbonden zijn aan abdij Lilbosch. Ze krijgen lokaal graan en worden met zorg gehouden. Die rustige leefwijze en aandacht voor voeding zorgen voor vlees met karakter en een natuurlijke smaak. LIVAR staat voor respect voor dier en omgeving, en dat proef je terug in de kwaliteit.
Gepekelde Partyham LIVAR online bestellen?
Bestellen is eenvoudig. Plaats je bestelling voor 11 uur en je hebt het dezelfde avond in huis (in Nederland en België). Je kiest zelf het bezorgmoment. De ham wordt flash frozen en vacuüm verpakt geleverd, zodat de kwaliteit behouden blijft tot het moment van bereiding.
Bereidingswijze:
Haal de ham 2 dagen vantevoren uit de vriezer en zorg dat de ham volledig is ontdooid. Verwarm de oven voor op 160°C en doe de ham in de oven. de bereidingstijd is ongeveer 1 uur per kilo. Dus 2 kilo is 2 uur op 160°C. het makkelijkst is dat u een kernthermometer gebruikt welke in de midden 68°C moet zijn.
Rub de ham in met een rub geschikt voor varkensvlees (bijvoorbeeld de all purpose rub van no rubbish) of de Croix Valley st. Louis dry rub. strijk na een uur de ham in met een lekker bbq saus zoals de Croix Valley st Louis style bbq saus.
Laat de ham even na het bereiken van de temperatuur 10 minuten op het aanrecht rusten en bestrijk nogmaals met de saus.
Eet smakelijk.
Ingredienten
varkensvlees, aroma (SELDERIJ), glucosestroop, nitriet, sacharose, specerijextract (SELDERIJ), zout, antiklontermiddel: E535, antioxidant: E301, smaakversterker: E621, E627, E631, stabilisator: E450, E451Voedingswaarde
| Type | Per 100g |
|---|---|
| Energie (kJ) | 521 |
| Energie (kcal) | 125 |
| Vet (g) | 3.4 |
| Verzadigd vet (g) | 1.4 |
| Koolhydraten (g) | 1.2 |
| Suikers (g) | 0.2 |
| Vezels (g) | 0.0 |
| Eiwitten (g) | 22.2 |
| Zout (g) | 2.06 |