Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina

Bistecca fiorentina

De Porterhouse is het meest populaire stuk van het Chianina rund. Hierbij is de ossenhaas groter dan bij een T-bone. 

In Italie heet dit een “bistecca alla Fiorentina”, De chianina specialiteit die bij menig sterrenrestaurant op de kaart staat maar dan wel op de echte manier bereidt.  

 

Bistecca alla Fiorentina

De Chianinasteak wordt ingekwast met goede olijfolie en langs beide kanten heel kort hard gegrild boven houtskool voor een krokante korst. belangrijk hierbij is dat de temperatuur van het vuur op zijn allerheetst is. Leg de steak direct vanuit de koelkast op de grill anders wordt de porterhouse te rose. Het vlees wordt namelijk niet rosé maar nog echt rood geserveerd met een maximale kerntemperatuur van 40-42C, daarna bestrooid met maldon seasalflakes grof zeezout, versgemalen zwarte peper en nogmaals besprenkeld met olijfolie. Eventueel serveren met een schijfje citroen en aangemaakte rucola.  

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina

Bistecca fiorentina

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 75,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt