Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina
De Porterhouse is het meest populaire stuk van het Chianina rund. Hierbij is de ossenhaas groter dan bij een T-bone.
In Italie heet dit een “bistecca alla Fiorentina”, De chianina specialiteit die bij menig sterrenrestaurant op de kaart staat maar dan wel op de echte manier bereidt.
Bistecca alla Fiorentina
De Chianinasteak wordt ingekwast met goede olijfolie en langs beide kanten heel kort hard gegrild boven houtskool voor een krokante korst. belangrijk hierbij is dat de temperatuur van het vuur op zijn allerheetst is. Leg de steak direct vanuit de koelkast op de grill anders wordt de porterhouse te rose. Het vlees wordt namelijk niet rosé maar nog echt rood geserveerd met een maximale kerntemperatuur van 40-42C, daarna bestrooid met maldon seasalflakes grof zeezout, versgemalen zwarte peper en nogmaals besprenkeld met olijfolie. Eventueel serveren met een schijfje citroen en aangemaakte rucola.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 597.74 |
Energie (kcal) | 143.00 |
Vet (g) | 4.80 |
Verzadigd vet (g) | 2.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 24.90 |
Zout (g) | 0.08 |
Bistecca all Fiorentina Porterhouse Chianina
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
- Quickfrozen en Vacuüm verpakt
-
Productinformatie
-
Bereidingswijze
-
Voedingswaarde
De Porterhouse is het meest populaire stuk van het Chianina rund. Hierbij is de ossenhaas groter dan bij een T-bone.
In Italie heet dit een “bistecca alla Fiorentina”, De chianina specialiteit die bij menig sterrenrestaurant op de kaart staat maar dan wel op de echte manier bereidt.
Bistecca alla Fiorentina
De Chianinasteak wordt ingekwast met goede olijfolie en langs beide kanten heel kort hard gegrild boven houtskool voor een krokante korst. belangrijk hierbij is dat de temperatuur van het vuur op zijn allerheetst is. Leg de steak direct vanuit de koelkast op de grill anders wordt de porterhouse te rose. Het vlees wordt namelijk niet rosé maar nog echt rood geserveerd met een maximale kerntemperatuur van 40-42C, daarna bestrooid met maldon seasalflakes grof zeezout, versgemalen zwarte peper en nogmaals besprenkeld met olijfolie. Eventueel serveren met een schijfje citroen en aangemaakte rucola.
Ingrediënten
rundvlees 100%Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 597.74 |
Energie (kcal) | 143.00 |
Vet (g) | 4.80 |
Verzadigd vet (g) | 2.30 |
Koolhydraten (g) | 0.00 |
Suikers (g) | 0.00 |
Vezels (g) | 0.00 |
Eiwitten (g) | 24.90 |
Zout (g) | 0.08 |