Rib eye Aberdeen Angus Uruguay

Premium rib eye Aberdeen Angus, zorgvuldig gesneden en dubbel getrimd door onze Meesterslagers, zodat de steaks grillready zijn. Vacuum verpakt en binnen het uur ingevroren.

Wat is een rib eye?

Rib eye, dus ook rib eye Aberdeen Angus wordt gesneden uit de fijne rib van het rund, die ligt in het verlengde van de dunne lende (entrecote). Rib eye is wat ronder van vorm dan de dunne lende en het vlees is doorregen met vet, dus doorgaans malser en sappiger dan het vlees van de entrecote. Veel vleesliefhebbers zullen dan ook met regelmaat voor ribeye kiezen. Een goede rib eye is namelijk botermals en vol van smaak. Dat komt door de hoge graad van marmering, oftewel intramusculair vet. Bovendien wordt rib eye gesneden uit een spier die door het rund nauwelijks wordt gebruikt. En ‘luie spieren’ zorgen nu eenmaal voor zacht en mals vlees. Ook medium gebakken blijft die malsheid en smaak intact.

Waar komt de naam rib eye vandaan?

Daar zijn verschillende theorieën over. De één zegt dat een rib eye steak haar naam dankt aan de ronde vorm van de spier waaruit het vlees gesneden wordt. Die vorm doet denken aan een oog. Anderen zeggen dat het stuk vlees wordt gesneden uit de ‘eye of the rib’. Klinkt eveneens logisch. En dan zijn er nog mensen die beweren dat het kleine stukje vet in het midden van een rib eye het stuk vlees op een oog laat lijken. Tja… kies jij maar…

Aberdeen Angus

Aberdeen Angus Uruguay

Rundvlees uit Zuid-Amerika is populair en dat is niet voor niets. Er zijn zeeën van ruimte voor de dieren in deze landen. In Uruguay is dat gemiddeld 1 dier per hectare, 2 voetbalvelden per koe dus! Over ruimte gesproken..

De runderen in Uruguay hebben ’t dus goed met uitgestrekte weilanden. Maar behalve ruimte wordt er ook rekening gehouden met stress. Dit wordt zoveel mogelijk vermeden. Zo blijven de kalfjes lang bij de moeder en als de dieren op transport moeten, worden er zoveel mogelijk voorzorgsmaatregelen genomen om de Aberdeen Angus runderen in topconditie te houden. Onder andere check-ups door de dierenarts horen hierbij.

Op de pampa's voedt het vee zich met wat de natuur te bieden heeft. Pas in de laatste fase krijgen de runderen minimaal 120 dagen speciaal samengesteld voer met graan als hoofdbestanddeel.

Graangevoerd rib eye Aberdeen Angus

Juist die afmestingsfase van de 120 dagen met graan in de hoofdrol van het dieet, zorgt ervoor dat de rib eye Aberdeen Angus dat mooie intramusculair vet krijgt. Het vlees wordt zacht, licht gemarmerd en krijgt een specifieke smaak die door steakliefhebbers gewaardeerd wordt.

Rib eye Aberdeen Angus supersnel in huis

Als je bij The Butchery bestelt, heb je je bestelling (en dus je rib eye Aberdeen Angus ;)) supersnel in huis. Woon je in NL of Vlaanderen? Dan geldt: voor 11h besteld op ma-vr, zelfde avond nog in huis. Je ontvangt je bestelling bevroren, ideaal dus om wat vriezervullers bij te bestellen. Hoe makkelijk is het om ook een pondje gehakt en huisgemaakte braadworsten of burgers op voorraad te hebben?

Rib eye ontdooien

Bestel je online rib eye Aberdeen Angus bij The Butchery, dan ontvang je je steak bevroren. Wat is de beste manier om rib eye te ontdooien? Dat is makkelijk. Plaats de ribeye 1 of 2 dagen van tevoren in de koelkast en laat rustig ontdooien. Heb je wat meer haast? Dan kan een bak koud water uitkomst bieden. Check dan vooraf even de verpakking, dat er geen gaatjes in het plastic zitten.

  1. Haal de ribeye op tijd (minstens een uur van tevoren) uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen.
  2. Dep het vlees met een keukenpapiertje goed droog.
  3. Zet een pan op het vuur en voeg een flinke klont boter of olijfolie en verse kruiden toe.
  4. Laat de pan goed heet worden, zodra de pan goed heet is, kan de steak in de pan.
  5. Bak de ribeye 1 minuut per centimeter per kant. Dus als je een ribeye van 2 centimeter hebt bak je ‘m eerst 2 centimeter aan de ene kant en na het omdraaien nogmaals 2 centimeter aan de andere kant.
  6. Schep tijdens het bakken van de ribeye het vleesvocht en de verse kruiden over het vlees. Dit wordt arroseren genoemd.
  7. Haal de ribeye uit de pan en laat het nog 10 minuten onder aluminiumfolie rusten.
  8. Maak af met grof zeezout en peper en snijd haaks op de draad aan.

TIP: Bak je op gas? Houd de steak dan in beweging voor een gelijkmatige garing. Kook je op inductie? Laat de steak dan, op het 1x omdraaien na, met rust.

Ingrediënten

rundvlees 100%

Voedingswaarden

Type Per 100g
Energie (kJ) 844.36
Energie (kcal) 202.00
Vet (g) 13.00
Verzadigd vet (g) 6.30
Koolhydraten (g) 0.00
Suikers (g) 0.00
Vezels (g) 0.00
Eiwitten (g) 21.10
Zout (g) 0.08
heerlijke rib eye, smakelijk en lekker mals vlees. Een van mijn favoriete steaks voor op de bbq in de zomer.
Review door |

Write Your Review

Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account

Rib eye Aberdeen Angus Uruguay

Schrijf een review
Een supersmaakvolle rib eye van premium steakhouse kwaliteit. Van graangevoerd Aberdeen Angus rund uit Uruguay..

check-circle Morgen in huis
  • check-circle check-circle Morgen in huis of kies zelf je leverdag.
  • check-circle check-circle Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
  • check-circle check-circle Quickfrozen en Vacuüm verpakt
Product label

Steak Seasonings & Sauces

Croix Valley Original Barbecue Booster -strooibus 170g
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Garlic Barbecue Booster -strooibus 170g Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
9,95
Croix Valley Original Steak Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic N Herb Sauce & Marinade -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Garlic Ginger Teriyaki BBQ & Wing Sauce -fles 354g
check-circle Morgen in huis
10,50
Croix Valley Worcestershire Sauce & Marinade
check-circle Morgen in huis
10,50
Steak Seasoning
check-circle Morgen in huis
5,99
Seasalt flakes
check-circle Morgen in huis
3,99

Altijd handig bij steaks

Bge Houtskool Dutch
check-circle Morgen in huis
30,95
Aanmaakblokjes
check-circle Morgen in huis
11,40
Grill Team casserole
check-circle Morgen in huis
4,45
Smoking Chunks Beech Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Smoking Chunks Oak Keij
check-circle Morgen in huis
9,95
Big Green Egg houtskool puur
check-circle Morgen in huis
37,50
Rond serveerbord palm diameter 230mm h20mm Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
15,99

Bijpassende recepten

Black angus ribeye hasselback aardappelen en rode port jus

Ribeye met salsa verde

Sous vide gegaarde ribeye met sesamboter

Steak frites met Bearnaise saus

Steak frites met Bearnaise saus

Ribeye met kruidenboter van gepofte knoflook

Ribeye met gepofte knoflookboter

Steak sandwich Italian Style

Meest gekocht
Japans Wagyu ribeye Kagoshima A5+ BMS12 Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
50,99
LIVAR rookworst
check-circle Morgen in huis
Normale prijs 4,99 4,49
Black angus burger puur Rib eye Black Angus USA Prime
check-circle Morgen in huis
5,99