GrillTeam Marinade Spray bottle
Het voorkomen van dat je vlees niet uitdroogt tijdens het barbecueën, grillen of roken is een grote uitdaging. Het gebruiken van deze spray kan een goede oplossing zijn voor het voorkomen van droog taai rund-, varkens- en wildvlees.
Hoe Werkt Sproeien?
Wanneer vlees kookt, stijgt de interne temperatuur en wordt vocht naar het oppervlak gedreven. Het oppervlak wordt daardoor heter dan de kern, wat leidt tot verdamping. Dit verdampingsproces is essentieel voor de garing van het vlees, maar het zorgt ook voor vochtverlies. Het sproeien van vlees houdt het niet direct sappiger, maar koelt het oppervlak voldoende af om de verdamping te vertragen, zodat de sappen meer in het vlees blijven. Daarnaast biedt het gebruik van een sprayfles de mogelijkheid om extra smaak en textuur toe te voegen door het spuiten van bijvoorbeeld appelsap of sojasaus.
Wanneer en Hoe Vaak Sproeien?
Sproei het vlees ongeveer elke 30 minuten zodra de interne temperatuur boven de 120°C komt. Te vroeg of te vaak sproeien kan het kookproces vertragen. Bij het roken is het voldoende om eens per uur te sproeien om te voorkomen dat je de deksel te vaak opent, waardoor de warmte ontsnapt.
Wat Te Gebruiken in de Sproeier?
Water is niet de beste keuze omdat het snel verdampt en weinig invloed heeft op smaak en textuur. In plaats daarvan kan je vloeistoffen zoals bier, cider, appelciderazijn of een mix van water en olijfolie gebruiken.
De sproeier is gemaakt van roestvrij staal en heeft een capaciteit van 350 ml. Maak de fles na gebruik schoon om hygiënisch te werken en de levensduur van de fles te verlengen.
Ingrediënten
Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 0 |
Energie (kcal) | 0 |
Vet (g) | 0 |
Verzadigd vet (g) | 0 |
Koolhydraten (g) | 0 |
Suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 0 |
Zout (g) | 0 |
GrillTeam Marinade Spray bottle
- Maandag in huis of kies zelf je leverdag.
- Vanaf € 100,- GRATIS verzending.
-
Productinformatie
-
Voedingswaarde
Het voorkomen van dat je vlees niet uitdroogt tijdens het barbecueën, grillen of roken is een grote uitdaging. Het gebruiken van deze spray kan een goede oplossing zijn voor het voorkomen van droog taai rund-, varkens- en wildvlees.
Hoe Werkt Sproeien?
Wanneer vlees kookt, stijgt de interne temperatuur en wordt vocht naar het oppervlak gedreven. Het oppervlak wordt daardoor heter dan de kern, wat leidt tot verdamping. Dit verdampingsproces is essentieel voor de garing van het vlees, maar het zorgt ook voor vochtverlies. Het sproeien van vlees houdt het niet direct sappiger, maar koelt het oppervlak voldoende af om de verdamping te vertragen, zodat de sappen meer in het vlees blijven. Daarnaast biedt het gebruik van een sprayfles de mogelijkheid om extra smaak en textuur toe te voegen door het spuiten van bijvoorbeeld appelsap of sojasaus.
Wanneer en Hoe Vaak Sproeien?
Sproei het vlees ongeveer elke 30 minuten zodra de interne temperatuur boven de 120°C komt. Te vroeg of te vaak sproeien kan het kookproces vertragen. Bij het roken is het voldoende om eens per uur te sproeien om te voorkomen dat je de deksel te vaak opent, waardoor de warmte ontsnapt.
Wat Te Gebruiken in de Sproeier?
Water is niet de beste keuze omdat het snel verdampt en weinig invloed heeft op smaak en textuur. In plaats daarvan kan je vloeistoffen zoals bier, cider, appelciderazijn of een mix van water en olijfolie gebruiken.
De sproeier is gemaakt van roestvrij staal en heeft een capaciteit van 350 ml. Maak de fles na gebruik schoon om hygiënisch te werken en de levensduur van de fles te verlengen.
Ingrediënten
Voedingswaarden
Type | Per 100g |
---|---|
Energie (kJ) | 0 |
Energie (kcal) | 0 |
Vet (g) | 0 |
Verzadigd vet (g) | 0 |
Koolhydraten (g) | 0 |
Suikers (g) | 0 |
Vezels (g) | 0 |
Eiwitten (g) | 0 |
Zout (g) | 0 |