Poulet Superieure FRA

Poulet Superieure FRA

Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren
 1. Poussin
  Poussin
 2. Gevulde kalkoen
  Butchery's gevulde kalkoen
 3. Zwartpootkip Label Rouge
  Zwartpootkip Label Rouge
 4. Scharrelkipfilet met vel Label Rouge
 5. Geelpoot kip Landes Label Rouge
  Geelpoot kip Landes Label Rouge
 6. Witpoot kip Label Rouge
  Witpoot kip Label Rouge
 7. Kipfilet met vel en stick label rouge
  Kipfilet met vel en stick Label Rouge
 8. Kalkoendij
  Kalkoendij
Bekijken als Grid List

8 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Label Rouge kip

Label rouge is een Frans keurmerk dat vergelijkbaar is met boerenscharrelkip met uitloop. Het label gaat echter nog een stapje verder. Het Label Rouge keurmerk is ontstaan in de jaren 60 van de vorige eeuw, als tegenreactie op de gangbare pluimveeproductie in Frankrijk.

Label Rouge kippen leven minimaal 100 dagen en zijn groter dan reguliere kippen. Dat betekent dus ook meer vlees op het karkas. De dieren krijgen een uitgekiend voerprogramma en de strenge controles zorgen voor een gegarandeerd superieur eindproduct. Je zou kunnen zeggen dat Label Rouge de crème de la crème is als het gaat om kippenvlees. Pluimvee met dit keurmerk zijn altijd rustieke rassen, die langzaam groeien en van topkwaliteit zijn.

De boerderijen waar de kippen worden gehouden bieden een vrije buitenuitloop met toegang tot schaduwrijke ruimtes (minimaal twee m2 per kip). De dieren krijgen 100% natuurlijke voeding dat voor minimaal 75% uit granen bestaat. Die granen worden verder aangevuld met plantaardige eiwitten, zoals erwten. De dieren hebben een goed leven en leven langer dan de massa-industrie kip. Kortom: kippenvlees op z'n best én eerlijkst... Dat betekent ook dat het vlees steviger en smaakvoller is. Win-win dus. Label Rouge kopen is dus onmiskenbaar een bewuste keuze!

Zwartpootkip, kipfilet, kippendij, kiprollade, maar ook parelhoen en kalkoen: op the butchery vind je een groot assortiment pluimvee met het superieure Label Rouge keurmerk. Daarmee weet je zeker dat je een bewuste keuze maakt!

Label Rouge kopen online

Label rouge ligt niet op elke hoek van de straat en kip kopen online is daarom sowieso een goed idee. Online weet je immers precies wat je koopt. Je kunt kiezen op ras en alle daarbij horende informatie is voorhanden. Dat maakt een bewuste keuze maken natuurlijk veel eenvoudiger. Natuurlijk weten wij dat kip met 3*** beter leven keurmerk duurder is dan de plofkip uit de bio-industrie, maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een dag minder vlees te eten. Bovendien eet je dan wel écht veel smaakvoller vlees. Label Rouge kopen bij The Butchery is een fluitje van een cent. Je kiest je producten, plaatst je bestelling en wij doen de rest. We leveren van maandag tot en met vrijdag tussen 17.00 – 22.00. Avondlevering dus. Je kunt zelf je leverdatum kiezen en als je vóór 10.00 bestelt, heb je de bestelling dezelfde avond al in huis. Je ontvangt je kip quickfrozen, dus binnen het uur op extreem lage temperatuur ingevroren. Met optimaal kwaliteitsbehoud dus. De kip kan zo weer rechtstreeks de vriezer in, als je dat wilt. Heel veel makkelijker kunnen we het echt niet voor je maken om een bewuste keuze te maken. 

Vragen? Stel ze gerust via [email protected]