JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Riblappen zijn perfect voor een goede stoofpot. Langzaam garen brengt het allerbeste van riblappen naar boven. Het vlees wordt er supermals van, valt zelfs uit elkaar en de rijke smaken komen helemaal tot z'n recht. Uiteraard vind je allerlei recepten terug op onze website, zoals deze Homemade stoofpot met riblappen. Hieronder een stappenplan voor een mooie bereiding
Haal de riblappen minstens 30 minuten voor het koken uit de koelkast, zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing.
Begin met het aanbraden van de riblappen om een mooie bruine korst te krijgen. Verhit een klontje boter in een braadpan en bak het vlees op middelhoog vuur aan beide kanten tot het goudbruin is. Dit geeft extra smaak aan het gerecht en zorgt ervoor dat de natuurlijke sappen behouden blijven.
Voeg na het aanbraden smaakmakers toe zoals uien, knoflook, wortelen en kruiden (bijvoorbeeld tijm en laurier). Deze ingrediënten geven diepte aan de smaak van de riblappen. Je kunt ook tomatenpuree toevoegen voor extra umami.
Giet bouillon, wijn of bier in de pan. Zorg ervoor dat het vlees voor minstens de helft onder het vocht staat. Dit helpt het vlees om tijdens het garen sappig te blijven. Kies voor runderbouillon voor een krachtige smaak of gebruik een donkere bier voor een robuuste touch.
Dek de pan af met een deksel en laat het geheel op laag vuur sudderen. Dit kan op het fornuis, in de oven op 150 °C of in een slowcooker. Hoe langzamer het gaarproces, hoe malser het vlees wordt. Reken op minimaal 2,5 tot 3 uur, maar is beter (ook voor de geur in je huis ;-). Controleer af en toe of er genoeg vocht in de pan is, en voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
Als het vlees na enkele uren zacht en mals is, kun je het gerecht afmaken met verse kruiden of een scheutje azijn voor een frisse tegenhanger van de rijke smaak. Laat het vlees even rusten voordat je het serveert.
Riblappen in een stoofgerecht
Kleine eter: 150 gram ppGemiddelde eter: 200 gram ppGrote eter: 250 gram pp