JavaScript lijkt uitgeschakeld te zijn in jouw browser. Zet Javascript aan in je browser voor de beste ervaring op onze site.
Butchery's Gourmet DeLuxe
5x Goud voor Butchery’s rookworst!
Pappardelle met bavette en wortel in mosterdsaus
Butchery Club Shop
Double Beefcoins
trash
Verzending: Gratis
Verzending: € 12,95 (8,95 vanaf €50)
Korting: -
Subtotaal:
Checkout using your account
Checkout as a new customer
Creating an account has many benefits:
Een bavette steak wordt gesneden uit de vang van het rund. Lange tijd behoorde Bavette steak tot de 'vergeten vleessoorten', maar inmiddels is dit stukje rund aan een stevige opmars begonnen. Het vlees is afkomstig uit de zogeheten 'vang' (flank) aan de onderkant van het rund. Echt werkvlees dus. Hierdoor is het weliswaar wat grof van structuur, maar het heeft wel des te meer smaak! En met een Bavette steak van Black Angus USA zit je qua structuur sowieso wel snor.
Deze Bavette komt van 100% USA Black Angus, afkomstig van de beste ranches in het midwesten van de States. Op die ranches grazen de Black Angus runderen ruim twee jaar op de meest uitgestrekte weiden (groter dan wij ons ooit kunnen voorstellen). De dieren groeien zorgeloos op en verhuizen na zo'n twee jaar naar een ruime feedlot, waar ze op een 100% natuurlijk graan- of maisdieet worden gezet. Black Angus runderen hebben onmiskenbaar een goed leven gekend en dat goede leven proef je. De smaak en structuur van raszuiver Amerikaans Angus Beef is bijna onweerstaanbaar...
Doordat bavette van zichzelf veel smaak heeft, is even insmeren met zout en peper al voldoende. Kort aanbraden in een hete pan (lekker in een klontje boter?) en vervolgens even laten rusten in de oven (100 graden?). Maak je vast en zeker de blits mee! Het is vlees met een lange draad, dus let op met aansnijden! Dwars op de draad zit je altijd goed.
Bavette is prachtig om in z'n geheel te bereiden. Per persoon kun je ongeveer onderstaande gewichten aanhouden.
Bavette als hoofdgerecht
Normale eter: 200-250 gramGrote eter: 250-400g gramCarnivoor: 500+ gram
Bavette to share for 2
Kleine/normal eter: 400-500 gramGrote eter: was 500-800g gramCarnivoor: No Share
BBQ met meerdere vleessoorten [share]
Kleine eter: 75 gramGrote eter: 150 gramCarnivoor: 200 gram