Asian sliced ribeye

Asian sliced ribeye

Net zo gek op de Oosterse keuken als wij? Dan ben je vast bekend met shabu shabu, teppanyaki of korean BBQ. Speciaal voor deze grill/kooktechnieken snijden onze meesterslagers ribeye’s in 2mm of 4mm plakjes. Ideaal voor de Oosterse keuken dus! Na binnenkomst van de ribeyes wordt het vlees getrimd, vakkundig in plakken gesneden en per portie vacuum verpakt. Nadat de Asian sliced ribeye gelabeld is, vriezen we ’t op een speciale manier in. Mét behoud van voedingswaarden en kwaliteit dus.

... > Lees meer > Lees minder
Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren
Bekijken als Grid List

4 Items

per pagina
Oplopend sorteren

Wat is Asian sliced ribeye?

Als je een beetje bekend bent met de Aziatische keuken dan heb je vast al eens gehoord van Shabu Shabu, Korean BBQ of Teppanyaki. Allemaal kooktechnieken waarbij je ’t liefst gebruik maakt van dun gesneden rundvlees, zoals bijvoorbeeld dus dungesneden ribeye. Onze slagers snijden voor de Aziatische keuken de ribeye in twee diktes: plakken van 2mm en plakken van 4mm. Zo is de 2mm ideaal voor hotpot gerechten, maar zou in principe ook nog heel kort op de teppanyaki kunnen. Wat nóg beter voor Teppanyaki (en Korean BBQ) is, zijn de 4mm steaks. Nog meer soorten dungesneden vlees bekijken? Check dan ook eens onze Asian sliced entrecote of dungesneden varkensvlees.

Wat is shabu shabu?

In Nederland is Shabu Shabu een grote all-you-can-eat sushi keten. Maar dat is dus niet de shabu shabu waar wij ’t over hebben. De shabu shabu waar wij ‘t over hebben is een authentiek Japans hotpotgerecht waarbij je dungesneden vlees en hapklare groenten kookt in dampend hete bouillon. Het grote verschil met andere hotpotgerechten is dat bij Shabu Shabu de ingrediënten niet tegelijk ‘gesudderd’ worden. Japanse Shabu Shabu wordt dus in de loop van de maaltijd hap voor hap gekookt. Eigenlijk vergelijkbaar met de in Nederland bekendere fondue dus. Veelgebruikt vlees voor shabu shabu is vooral dungesneden rundvlees of dungesneden varkensvlees. We hebben ’t van de mooiste vleesrassen in ons assortiment. Van Japans Wagyu Kagoshima tot Spaans Iberico varkensvlees…

Hoe bereid je Asian sliced ribeye?

Hoe je ‘t bereidt is helemaal afhankelijk van welke kooktechniek je gaat gebruiken. Bij Shabu Shabu doop je je sliced ribeye immers in een hotpot, terwijl je ‘m bij een Korean BBQ juist op de tafelBBQ grillt. Of ga je juist voor teppanyaki? Bij Teppanyaki grill je de 4mm slices op een ijzeren plaats. Wel leuk om te weten is dat dat waarschijnlijk in Japans de oudste methode is om eten te bereiden. ’t Verhaal gaat dat het werd uitgevonden toen Japanners hun vis grilden op een schep boven het vuur. Oke, we dwalen af. Terug naar de bereiding! Welke bereiding je ook kiest, het moet kort en heet. Bij Shabu Shabu zorg je voor hete bouillon en bij de Korean BBQ en Teppanyaki grill zorg je voor een heet grillvlak. Serveer er typische Japanse dipjes bij zoals bijvoorbeeld sesamsaus en ponzu en geniet!

Wat te eten bij Asian sliced ribeye?

’t Beste aan shabu shabu, teppanyaki en Korean BBQ is dat je helemaal zelf kan kiezen wat je ’t liefste wilt eten, je kan ’t volledig customizen. Zin in Wagyu A5? Go for it! Liever met Black Angus USA? Dat is ook helemaal goed. ’t Zelfde geldt voor de ‘bijgerechten’, kies vooral wat lekker vindt. Hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld shiitake paddenstoelen, hokusai (Chinese kool), wortel, lenteuitjes en enoki-paddenstoelen. Als dipjes voor bij de Japanse gerechten wordt het vaakst ponzu en sesamsaus geserveerd. Serveer bij het dungesneden rundvlees en groente een kommetje gestoomde rijst of ramennoedels.

Welk ras dungesneden ribeye kiezen?

Welk ras Asian sliced ribeye je moet kiezen is puur afhankelijk van wat je eigen wensen zijn. Wil je de volle ervaring bij ’t Japanse gerecht? Dan moet je in ieder geval voor de Kagoshima Wagyu ribeye gaan. Is immers afkomstig uit Japan en hoort er eigenlijk gewoon bij. Naast Japans Wagyu heeft The Butchery ook Australisch Wagyu in het assortiment die iets vriendelijker geprijsd is. Ook hebben we dungesneden ribeye van Aberdeen Angus en Black Angus USA in ’t assortiment welke perfect zijn voor Japanse gerechten. Beide rassen zijn graangevoerd, wat zorgt voor mals en zacht vlees. Daarbij is de Black Angus USA ook nog eens van PRIME kwaliteit, wat betekent dat het het beste Black Angus vlees uit Amerika is. Graag persoonlijk advies? Bel dan gerust op werkdagen tussen 09:00 en 17:00 naar 0850408044 of stuur je vraag in een mail naar [email protected].

Shabu shabu ribeye online kopen

Dungesneden ribeye van 2mm of 4mm online kopen is supermakkelijk! Je kiest van welk ras je ’t wilt hebben en gooit ’t in je mandje. Meer nodig? Check vooral nog even onze Asian categorie onder BBQ en vul je mandje verder aan met wat je nog nodig hebt. Je kan immers direct een voorraadje voor in je vriezer mee bestellen. ’t Komt bevroren bij je aan. Zo heb je altijd mooi vlees op voorraad voor als een keer onverwacht de BBQ aan staat of gewoon voor bij de dagelijkse dis.

Asian sliced ribeye quickfrozen geleverd

Al ‘t vlees wat we online verkopen, leveren we in principe Quickfrozen bij je thuis. Om ’t vlees namelijk zo ‘vers’ mogelijk bij je thuis te leveren portioneren we het vlees direct na binnenkomst. Vervolgens gaat in in vacuum met een productlabel erop en plaatsen we het binnen korte tijd in onze vriezer. Op een speciale manier wordt ’t ingevroren, zodat alle voedingswaarden behouden blijven. Dit betekent ook dat er een gering kwaliteitsverlies optreedt, waardoor het vlees na ontdooien weer als vers is. Eigenlijk net zoals uit de toonbank bij de slager, of misschien zelfs wel verser… Als je Asian sliced ribeye bij The Butchery bestelt, mag je er dus vanuit gaan dat het quickfrozen bij je thuisbezorgd wordt.

Online Asian sliced ribeye bestellen

Oke, je bent eruit. Je wilt graag dungesneden ribeye bestellen bij The Butchery, maar hoe snel heb je ’t dan in huis? Dat kan maar zo heel snel zijn! Voor 11 uur besteld is namelijk dezelfde avond nog geleverd. Op werkdagen dan he. Liever overdag geleverd dan ‘s avonds? Kan natuurlijk ook. In de check-out kan je namelijk zelf kiezen of je je bestelling overdag wilt ontvangen of ’s avonds. Standaard is de eerstvolgende levermogelijkheid aangevinkt, maar het is natuurlijk ook mogelijk om alvast voor volgende week te bestellen. Middels het kalendertje selecteer je namelijk gemakkelijk een leverdag die voor jou ’t beste uitkomt. Hou er wel rekening mee dat als je bestelling bij de koerier is, dat in hele zeldzame gevallen er een keer een dag vertraging kan voorkomen. Maar no worries, we pakken je bestelling goed in en mocht het toch volledig ontdooid bij je aankomen, lossen we ’t gewoon netjes met je op. Beloofd!